СЕМ потвърди позицията на Анализи.bg
Анета Милкова трябва да поработи като радиожурналист на трудов договор преди отново да се кандидатира за гендир на БНР
Ще изпадне ли в конфликт на интереси началничката на Специализираната администрация в СЕМ, ако се върне на досегашната си работа?


С пет гласа „за“ членовете на Съвета за електронни медии взеха единодушно решение един от участниците в конкурса за генерален директор на Българското национално радио да отпадне, съобщи БНР.

Директорът на Специализираната администрация в СЕМ Анета Милкова не отговоря на условията предвидени в Закона за радиото и телевизията. Причината е, че Милкова няма изисквания по закон трудов стаж.

Още на 30 май тази година Анализи.БГ коментира:

Анета Милкова или „Непосилната тегоба на конюнктурата“

Днес членът на СЕМ и председател на техническата комисия по проверка на документите на кандидатите Бетина Жотева заяви:

Г-жа Милкова излага мнение, че притежава общо 8 години и три месеца трудов и осигурителен стаж, който се формира от стажа ѝ в НСРТ, в „Дарик радио“, в „Ретро радио“ и три години стаж като член на УС на БНР. Тя прилага и заявление, и правно мнение на проф. Васил Мръчков и припомня, че в процедурата за избор на генерален директор на БНР 2010 г. е допусната за участие при наличие на идентични писмени доказателства, каквито е приложила сега.

Както и тогава писахме проблемът на г-жа Милкова се състоеше в това, че правното мнение на проф. Васил Мръчков, от колкото и юридически кладенци да извади вода, няма как да впише трудов стаж в трудовата книжка на Анета Милкова. Тя ще се сблъска и с друг проблем. Ако се върне на досегашната си работа като директор на Специализираната администрация в СЕМ, тя ще ръководи звеното, което осъществява мониторинга върху работата на обществените медии. Ще можем ли тогава да разчитаме на нейната обективност или позицията ѝ ще е добре дошла за проявите на всевъзможен реваншизъм?

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter