Кадры решают всё!
АСЕН ГЕНОВ: Устройството на автомобила няма абсолютно никакво значение, ако шофьорът е безотговорен и дори престъпник
Още един следовател – Радиана Абдулова – проговаря пред Биволъ, след Б. Атанасов, за наказателен отряд в прокуратурата, който изпълнява мокри политически поръчки...


Асен Генов

Абдулова е подслушвана близо година. Незаконно, разбира се. Думите ми, че проблемът не е структурен или механичен (няма безгрешна и съвършена система – съвършенството и абсолютът са метафизични категории, с която се занимават религиите), а личностен.

Кадры решают всё!

Колкото и да е цинично да цитирам точно Сталин, това е самата истина. Като с медиите е. Всички знаят какво се случва, всички попълват анонимни въпросници за свободата на словото, нo никой или почти никой – изключенията са едноцифрени – не описва проблема публично. Така е и в Прокуратурата на Република България.

Вече двама следователи проговарят за това, че прокуратурата се е преквалифицирала в банда мутри-рекетьори. Но добрата новина ще дойде, когато 20 души в ПРБ разкажат за това. Когато 20 магистрати разкажат какво се случва в съда. Когато 20 нотариуса проговорят за имотните сделки например. Когато 20 ЧСИ-та разкажат за рекетьорите и рейдърите в своята професия… Тогава и само тогава, не и преди това.

И затова твърдо не съм съгласен с политическите заигравки с т.нар. Реформа. Ще го кажа максимално просто – ляв или десен волан; автоматик или полуавтоматик; 4 или 5-степенна скоростна кутия – абсолютно никакво значение няма, ако шофьорът е безотговорен и дори престъпник.

Интегритетът е лично качество, не системна настройка.

Сега разбрахте ли ме?

Кадры решают всё!

Всё – и за добро, и за зло.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter