Всекидневни новинарски кошмари
ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: С какво садистичното медийно ровене в подробности помага?
И сериозно ли мислите, че като фантазирате за химическа кастрация на някакви виртуални изроди, ще опазите децата, насилвани безгласно и безименно в собствените им семейства, например?


Весислава Танчева

Пети ден поред темата за убитото от психопат момиченце е първа новина, с по 10-15 минути „развитие по случая“ и коментари. Напоителни репортажи „от мястото на събитието – селската поляна, с мненията на роднини на жертвата и арестувания, съседи, магазинери, съученици, местни шерифи и случайно минаващи селски кибици. Всеки има какво да каже и с удоволствие го излива пред щедро поднасяните им микрофони!Ако мине бездомен пес, сигурно и него ще питат подозирал ли е какво изчадие облайва понякога…

Чудя се каква полза извади обществото от това воайорско шоу?

Кому е нужно да знаем какво мислят по въпроса баба Пенка, чичо Гошо и поредния малоумник от МВРО, какво повече ни казаха, след съботното описание на ситуацията от д-р Цветеслава Гълъбова !? Какво ни каза днес Ботьо Ботев, освен „ами случват се такива неща и по тях трудно се работи“. Не думай!

С какво садистичното медийно ровене в подробности помага за предотвратяване на стотиците подобни случаи, които случайно не завършват с физическа смърт, но завинаги осакатяват невръстните жертви – психически и физически?

Докога ще си перем съвестите с пързаляне по повърхността на проблемите?

Защото проблем с насилието срещу деца има. Огромен проблем. Национален!

А дали, като с погнуса се дистанцираме от този конкретен психопат, не оправдаваме бездействието си по стотиците други случаи, за които не научаваме от екрана?

И сериозно ли мислите, че като фантазирате за химическа кастрация на някакви виртуални изроди, ще опазите децата, насилвани безгласно и безименно в собствените им семейства, например?

Впрочем, какво чудно има, щом толкова народ е готов да си върже чесън против норвежки джендър, но не и да прочете една тънка книжка за сексуално образование. Поне. ?

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter