Всекидневни новинарски кошмари
ВИКТОРИЯ ТИНТЕРОВА: Чума вече няма, но има още пасета за избиване
Впечатляващо е, че само жени си бранят животните – и кози и прасета


Виктория Тинтерова

Важно съобщение:

Днес ще МИЯТ пет квартала на София! Поради тази причина, Фъндичът съобщава, че в тези се ЗАБРАНЯВА движението и животът. Колите ще ги местят паяци, а хората ще пази свободната от колене на прасета жандармерия. Особено да внимават бабичките с колички за пазар. Да не излизат, да си зяпат турските сериали, за да не се окажат резко заразени със западнонилска треска… Аз веднъж видях, че и в Париж така правят – когато ще МИЯТ Монмартър, например, съобщават по новините и кварталът се изпразва и затваря.

Друго важно съобщение:

Чума вече няма, но има още пасета за избиване. Ох, не се казвало избиване, унищожаване се казвало. И да внимават кметовете, които се бунтуват, да не се окаже, че като мине всичко, ще се окажат в реката …голи. Замминистърът им го каза. Закани им се, демек. То така звучеше, че направо ми се разтрепераха гащите и аз да бях, и аз щях да си заколя съседи… , ох не, прасетата… По дърветата с главите надолу или нагоре ли ще са голи?! Впечатляващо е, че само жени си бранят животните – и кози и прасета. Големи мъже, в разцвета на силите си викат:
Ми добре, ще колИм, щом така са казали… То чума няма, ама сега, като са казали…. – и се тръшват в краката на Баце с молба поне тях да пощадят. Жените си дават, ако рече, за децата малко се двоумят. Съгласни са да ги даде в приемни семейства, ама без прасета…. Молят му се да ги пощади, че да има кой да продължи производвото на работна ръка, нали, за хилядите заводи и инвестицийййй….Съгласни са по 1 жена на 10 мъже да им остави. Ако може от ония с по-големи балкони, ама не е задължително.

Трето важно съобщение:

Ще се образува ново министерство – на лъжите фантасмагориите и шизофренията. МЛФШ. За министър се назначава Лъчо Мозъков, който ще назначи 100 чиновника, които ще записват лъжите на … знаете кой и ще ги издават в томове. Ще назначат и 100 преводачи на всички говорими, световни езици. Томовете ще са тапицирани със свинска кожа и ще са надписани със златни букви, шрифт Готик, със завранкулки и камъни сварофски. Всеки понеделник по Нова, вторник по Бтв, а в сряда по БНТ, Мозъков ще чете избрани лъжи от поредния том. Другите телевизии са свободни да цитират.

Победа Глашатайкина – фейсбук инфлуенсър

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter