Властовата конструкция е провалена, отговорността е на ГЕРБ


Декларация на Централния съвет на ДПС

Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Промяната е неизбежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и всички ние ще платим много висока цена

Централният съвет на ДПС заявява своята категорична позиция, че популистко-националистическото управление в страната е пълен провал. Обръща внимание, че ГЕРБ не само включи националистите във властта, но чрез тяхната легитимация се опита да си създаде алиби за провала на управлението на този кабинет. Това доведе до пълен колапс на изпълнителната власт и до политическа криза. Основната отговорност носи ГЕРБ.

Домакинството на Съвета на ЕС не може да замести необходимите реформи във всички сектори. Рисковете за стабилността на страната, за демокрацията и за държавността изискват отговорни и бързи действия в името на бъдещето.

Ние, членовете на ЦС на ДПС, заявяваме, че това управление е вредно за страната и всички националноотговорни партии трябва да обединят усилията си за решителни действия за прекратяване на заплахите за демокрацията и държавността.

Мирът, стабилността, демокрацията и държавността трябва да бъдат защитени.

Българското общество осъзнава, че между декларираните намерения на властта и реалностите има огромна разлика, че бедността расте, омразата и агресията са навсякъде. Правата и свободите на българските граждани и на уязвимите групи от обществото не просто не са гарантирани, те се нарушават от най-високо място. Скоро всички български граждани ще поискат промяна. Промяната е неизбежна. Всяка забава ще доведе до още по-тежки последици и всички ние ще платим много висока цена.

С управлението на страната трябва да бъдат ангажирани партии с доказана привързаност към европейските ценности и към демокрацията, отговорни пред обществото днес и пред бъдещите поколения.

Призоваваме всички националноотговорни партии, всички държавни органи и институции да предприемем необходимите действия да запазим мира, да защитим демокрацията и да гарантираме правата и свободите на всички български граждани и на уязвимите групи от обществото.

София, 26 октомври 2018 г.                                        Централен съвет на ДПС

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter