Тука има, тука нема...
Еврочиновниците бягат като дявол от тамян от възможността постоянното им работно място да бъде в София
За пореден път изтървахме шансове в България да има агенция на Европейския съюз


Еврочиновниците бягат като дявол от тамян от възможността постоянното им работно място да бъде в София, написа във фейсбук профила си Николай Съев:

Съветът по заетостта, социалната политика и прочие, е решил седалището на Европейския орган по труда да бъде в Братислава. Няма да припомням, че при кандидатстване за седалище на Европейската агенция по лекарствата столицата ни бе класирана на последно място.
Пиша този текст с тъга и огромно съжаление, че любимият ми роден град получава такава оценка. Оставям настрана хвалбите на прегръщачи и целувачи, както и самооценките на творящите София такава каквато е.

Обективните факти са такива каквито са!

От своя страна експертът на КТ „Подкрепа“ Ваня Григорова коментира за БНР:

Разочарованието е голямо, защото това беше един от малките шансове в България да има агенция на Европейския съюз. Това щеше да подобри контактите и връзки с Брюксел. Това показва провалът на българската политика.

Европа не ни дава европейска агенция, защото ни казва – това у вас не е живот. Въпреки хвалбите на ГЕРБ, че Европа ги чува. Очевидно Европа ги и вижда, вижда какъв е стандартът на живот и предпочита да не хвърля служителите си у нас, беше недвусмисленото заключение на Григорова.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter