Превърнахме наистина държавата в цирк!
ЕЛЕНА ГУНЧЕВА: Чалгарят – Европеец
Шоуменът, който вече декларира как ще заиграе по свирката на гербавите*


Елена Гунчева

Излезе вече учредителната декларация на Онази партия „Няма такава държава“. Наред с популистките намерения, съзерцаваме и следното желание на новоизлюпените политици: „зacилвaнe рoлятa на Рeпубликa Бългаpия в стpyĸтypите на Евpопейсĸия съюз и пълнопpавно членство в Евpозоната, включвaнe нa cтрaнaтa в Шенгенcкoтo cпoрaзумeниe и Банĸовия съюз нa EC.“

И да попитам – как ще имаме суверинитет, след като се напъваме още повече към ЕС – какво означава да засилим ролята в структурите на съюза. И както виждаме, Чалгарят припокрива изцяло желанието на Премиера – Слънце да влизаме в Еврозоната – ей оная същата, дето трябваше юли да влезем в коридора да чакаме.

Шенген звучи добре, ако умело забравим последните десет години издънки на управляващите относно охраната на границите, сигурността, корупцията и информацията, която тече като от сито от държавата. Че и в Банковия съюз. Бравос! Тук целите им сто процента се припокриват с тези на гербавите.

Дистанционното гласуване може да прозвучи добре на някой, ако не е живял в България и не може да си представи как в една фирма се слага един компютър и работници и служители се викат един по един да гласуват под надзор. Даже няма да е необходимо тогава и гласове да се купуват. Просто всичко ще е под контрол.

Прекият избор пък на главен прокурор от гражданите е популистко, но не много разумно. За качествата на един юрист трудно може да се дава оценка от хората, които нямат необходимото образование. Това предложение ще доведе до избор на хора, които се харесват на хората, но без да се преценяват професионалните им качества, което ще доведе до сериозни проблеми.

Моята идея е след като съдебната система и прокуратурата са независими, главен прокурор да се избира с тайно гласуване от прокурорската колегия с участието на всички прокурори в страната. Така би се гарантирало почтения и професионален избор.

Като завършек – отново див популизъм. Ще, ще, ще….как ще стане, не става ясно, това не е шоу, а държава. И досега не чух ако влязат във властта, с кого биха работили, леви, десни, какво мислят за отношенията ни със САЩ, с Русия, с ЕС вече разбрахме, че искат плътно сближаване….бедний ми, бедни български народе. Превърнахме наистина държавата в цирк!

*Източник: Фейсбук. Подзаглавието е на АНАЛИЗИ БГ, още коментари за новата роля на шоумена:

Вреден във всяко свое амплоа
ГЕОРГИ АНГЕЛОВ: За каква промяна бълнувате, когато той Е статуквото?
Слави не е яхнал чалга културата и опростачването, а е техния дух и душа

Службогонци
ТАТЯНА КРИСТИ: Толкова ли ви е ниска летвата, бе хора?

Докога ще стъпваме върху мотиката?
АЛЕКСАНДРА БОЖИМИРОВА: Не искам повече полезни глупаци да ми залагат бъдещето на рулетка

Шоуто на Слави е непотомяемо, защото то е самата Система
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ: БТВ не гони Трифонов, хората зад кадър, които го финансираха толкова години, сега просто го пренасочват

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter