Всекидневни новинарски кошмари
ЕЛЕНА ГУНЧЕВА: Чувствате ли се сигурни?
Продължава тенденцията който не става за нищо друго, да го правят началник, в случая кмет


Елена Гунчева

НОВИНИТЕ ДНЕС, 15.08.2019 г.

– ПУТИН ЛИ ХАКНА НАП. Явно „Ню Йорк Таймс” не са слушали Номинирания* каква е причината за хакването на данните ни от НАП, нито кой е виновен. Само на това явно се дължи тяхната версия, че хакерската атака носи почерка на руското военно разузнаване. Знаех си, че най-накрая някой ще каже, че Путин е виновен. Редно си е. Когато са го обявили за Световен Злодей, а другите са добрият Световен Полицай, си е редно всичко да се прави по реда си. В публикацията на американското издание се посочва, че е изключително притеснително подобно изтичане на информация, защото България е член на НАТО и като нищо всички данни на Алианса могат да изтекат в неизвестна посока. Също подчертават, че защитата на данните в България е изключително ниска. До настоящия момент прокуратурата и Номинирания* не са коментирали публикацията. Защитата на Кристиян пък предостави чат на хакери, от който се установява, че повече от 50 човека са имали достъп до паролите на НАП. Чувствате ли се сигурни?!?

– БЪЛГАРИТЕ ВЪВ ВАЛЕНСИЯ НЕ ИСКАТ ПАЦО ТЕРАСАТА. Възмущението от Пацо Терасата задмина границите на България и трайно се настани и във Валенсия и Испания. Българите там не приеха добре идеята човек, компрометиран и използван за прикриване на нарушения и престъпления от властта, да бъде представител на държавата ни при тях. Даже и петиция против назначението започнаха. И без това българските посолства и консулства не се славят с особено добро обслужване и грижа за българите по света, а подобно абсурдно назначение е открита подигравка с нас и с българите зад граница. Разбра се, че Пацо владеел испански език на начално ниво, което надделяло за изпращането му там. То някаква къща в Барселона няма никакво отношение, само душманите си мислят, че го пращат там да прикрие следите.

– НОВИ СТАРИ МУТРИ НА ГЕРБАВИТЕ. Гербавите, по-скоро Борисов, заложиха на нови стари лица за кметове на Русе, Пловдив и Хасково. Специално за Пловдив кандидатурата на Здравко Димитров, макар и на пръв поглед добра и успешна, ще доведе до още по-голямо задълбочаване на проблемите на града. Винаги съм настоявала, че кметовете трябва да са местни, свестни и известни. Освен това conditio sine qua non** е наличието поне на средно качество мозък и морал. Защото един добронамерен глупак със сигурност ще направи също толкова поразии като алчният злодей. Продължава тенденцията който не става за нищо друго, да го правят началник, в случая кмет. Съдейки по заемите, които се взеха през последните два мандата, Пловдив ще стане не много добро място за живеене. За Русе се предлага жена – Диана Иванова, сега директор на професионална гимназия по облекло. Женицата е била в листата за общински съветници на Христо Ковачки. Май повече коментари са излишни. За Хасково – Станислав Дечев. Работил е в ДФ „Земеделие”. Също коментарите са излишни. За София чакаме….но не се и съмнявам, че късите клечки за столичани също ще са много.

– НЕКАДЪРНОСТ И БЕЗХАБЕРИЕ. Магистрала „Струма” остава затворена поне за 2-3 седмици, защото колоните са обгорени и компрометирани от пожара на отпадъците. И никой не задава въпросът защо се стига до там, под публична държавна собственост, какъвто е мостът на магистралата, частно лице да си складира боклуците. И защо, въпреки сигналите на местната община, никой година не е предприел нищо. Колко милиона сега ще струва това безхаберие? И докога ще си затваряме очите пред това, че администрацията изобщо не си върши работата, а само усвоява заплати и пари по проекти. И това не е единственият случай, когато заради престъпна небрежност, всички ние плащаме твърде скъпо.

Елена Гунчева

*Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет номинира за главен прокурор Пламен Георгиев

** Израз на латински: Условие без, което не може

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter