Заслужавам ли да ме лишат от моя дом и да бъда принуден към второ изгнание


Изявление на Симеон Сакскобурготски след решението на Софийския градски съд за собствеността на  двореца „Врана“

Сърдечно благодаря на всички сънародници, които ни засвидетелстваха своята подкрепа след решението на Софийския градски съд, че дворецът „Врана“ не  е наша собственост!

Последните няколко дни получих стотици обаждания и мейли от страната и чужбина. Прочетох много статии, интервюта и позиции в социалните мрежи на хора, възмутени от откровените лъжи, които се тиражират за нас. Това искрено трогна мен и Царицата! Много от тях бяха от сънародници, които не познавам лично.

В този мъчителен за нашето семейство момент, когато след 75 години може в една свободна и демократична България да бъда принуден към второ изгнание, тази подкрепа е особено ценна!

Все по-често се питам заслужавам ли да ме лишат от моя дом и заставят да напусна Родината. Питам се и доколко защитено е правото на собственост на всеки български гражданин и на чуждестранния инвеститор от подобни политически продиктувани посегателства.

Може би много хора не ме познават и мерят със своя аршин. За тях искам за пореден път да заявя, че 55 години съм живял и без тези имоти.

Вече се уповавам само на това, че посегателствата над мен няма да останат незабелязани в чужбина, където частната собственост е неприкосновена.

Още веднъж от сърце благодаря на всички за изразената съпричастност!

Симеон II

Сайт на Симеон Сакскобургготски

Бележка на Анализи.bg: В интервю на Кеворк Кеворкян със Симеон Сакскобурготтски през 2004 г. Сакскобурготтски заявява буквално: „Нямам материални имуществени претенции към България“

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter