По някои въпроси на партийното строителство
ИВАН БАКАЛОВ: Защо Слави Трифонов да не прави партия, ако сме демокрация?
Зад недоволството прозира страх, че ще отклони гласове от други партии, на които недоволните симпатизират


Иван Бакалов

Много са недоволните от това, че Слави Трифонов прави партия. Е защо? Нали сме демокрация? Всеки може да си направи партия. Зад недоволството прозира страх, че ще отклони гласове от други партии, на които недоволните симпатизират.

Но на когото по принцип не му харесва Слави Трифонов – защо не си намери други съмишленици, известни лица и да си направят партия. Макар че има достатъчно.

Партии се правят от амбициозни и граждански активни хора. А повечето гледат отстрани и само викат – тоя не става, оня не става. Е, дайте го тоя, дето става.

Тая конспирация, че ДС разрешава или не разрешава е само за наивници. Всеки политик се е наложил с идеите си, речите си, излъчването си. Един повече, друг по-малко. То това е демокрацията – едни харесват Борисов, други Трифонов, трети Сидеров, Корнелия Нинова, Костов, ген. Атанасов. Това кой какъв резултат има, дали някой ще се възкачи или залезе, не зависи от някакво задкулисие, а от самия него, как се е представил, колцина го харесват, одобряват или не.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter