И според новите данни на статистиката:
М И З Е Р И Я!Григор Лилов, Фейсбук

Общият доход средно на човек от домакинство през четвъртото тримесечие на 2017 г. е 1 449 лв. и нараства с 9.3 на сто спрямо същото тримесечие на 2016 година, съобщиха от Националния статистически институт.

Григор Лилов

Следователно месечният доход средностатистически на човек е 483 лв., което е огромна разлика спрямо соченото средностатистическо равнище на работната заплата (1095 лв. средно за последното тримесечие на 2017 г.) С други думи или реалната заетост на населението е много, много ниска и безработицата огромна или показателят за работна заплата се надува. Или и двете заедно.

Структурата на доходите е още по-интересната, защото показва дереджето на обществото.

От тези месечно 483 лв. дял от 26,6% (128.48 лв.) имат ….жалките пенсии!

Какво е мястото на малкия бизнес се вижда по неговия 7% дял (33,81 лв.) – доходи от самостоятелна заетост. Социалните помощи и обезщетения заемат 3.4%. (16,42 лв.)

Показателни са и разходите. Те са 1368 лв. за тримесечието или по 456 лв. на месец.

Средностатистически храната гълта 31% . Това прави 141,36 лв. на месец за храна средностатистически на човек!

Тази величина е ужасяваща! Практически това означава, че най-масовото потребление у нас е преживяване с по две кофички кисело мляко на ден, един хляб и веднъж седмично нещо по-човешко.

Разходите за жилище са 85.82 лв. месечно на човек (18.8%). Статистиката води средното домакинство от 2.8 човека. Т.е. разходите за жилище (ток, вода, отопление, препарати за миене и почистване, покупки дом. вещи и т.н.) общо за домакинство за месеца са 240.30 лв.

Транспортът и съобщенията имат дял от 47,88 лева средно на човек или 134.06 ст. за средностатистическото домакинство.

Данъците и социалните осигуровки са 12.2%.

Това е национална бедност, съпоставима с тази на редица африкански държави. Дори да прибавим дела на сивата икономика (по оценки 30% от БВП), България е едно много, ама не само мизерно, но и безперспективно място за живот дори за по-богати хора. Защото бедността влияе и ще ограничава и тяхното относително високо заплащане или размерите на техния бизнес.

Независимо от “напредъка”, с който ни засипва пропагандата, показателят за “социално изключване” на хората (мизерия) у нас от години си стои на величини почти всеки втори българин по данни на Евростат.

С две думи: родната олигархия изяжда страната, разчитайки, че когато я съсипе докрай, самата тя да се изнесе в чужбина.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter