СерСЕМщини*
И управляващи и опозиция номинираха за СЕМ особи с недоказан журналистически опит
Кандидатката на БСП е асистент по управление на човешки ресурси, кандидатката на ГЕРБ е полуанонимна


ГЕРБ и БСП са внесли кандидатури за нов член на Съвета за електронни медии от парламентарната квота, съобщи БНР.

По неофициална информация на Програма „Хоризонт“ кандидатурата на левицата е Ия Петкова-Гурбалова, а на ГЕРБ – Галина Георгиева. Срокът за номинациите изтече вчера.

Очаква се кандидатурите да бъдат оповестени официално на интернет-страницата на Народното събрание.

На 17 юли изтича мандатът на Иво Атанасов, което налага попълването на медийния регулатор с нов член от парламентарната квота.

Изглежда за освобождаващото се кресло в СЕМ отново са се запътили дами, които дори ден не са прекарали на терена на журналистиката.

АНАЛИЗИ БГ потърси в повече информация за номинираните. С кандидатката на левицата извадихме късмет. Поради по-несрещаното ѝ име и съпружеска фамилия попаднахме в профила ѝ в linkedin, като го цитираме дословно с правописа му:

гл. ас. д-р Ия Петкова-Гурбалова е главен асистент в катедра Стопанско управление на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ (Дисциплини: Управление на човешките ресурси, Организационно поведение, Лидерство в мултикултурна среда, Национални и организационни култури, Управление и развитие на организационната култура).

През 2017 година работи за Европейския парламент в Брюксел, Белгия, а през 2002 г. за „Институт за световни ресурс“и (WRI) във Вашингтон, САЩ.

Ия е работила още в социологическа агенция, като Ръководител Направление проекти, за финасови институции и неправителствени организации.

Автор е на курса „Иновации в организационната култура“ към магистратура „Иновационен диалог – бизнес, публични политики, социални иновации“ към ВУЗФ.

С кандидатката на ГЕРБ ударихме на камък. Гугъл ни предложи твърде много Галини Георгиеви, за да можем да се ориентираме коя от тях – аджеба, е изборът на управляващите.

Така че, ако г-жа Г.Г. се почувства засегната от твърдението ни, че няма практически опит като журналист, моля да ни извини и да ни изпрати своя творческа биография, която, разбира се, незабавно ще публикуваме. Биографията непременно трябва да е придружена от снимка, защото в тази публикация сме качили единствено портретчето на г-жа Петкова-Гурбалова.

Очевидно и управляващи и опозиция имат толкова ниско мнение за обществените медии у нас, както и за журналистите, които работят там, че гледат на органа, който регулира и наблюдава работата на БНР и БНТ, като санаториум – синекурна службица за близки до политиците – да ни прощават феминистките дамички.

СЕМ просто си плаче за разтурване, най-малкото защото медийните надзорници допуснаха потъването на БНТ в дългове – къде гледаха, когато приемаха отчетите на обществената телевизия? Но преди да закрият излишния регулатор, може да го преименуват на ССП – Съвет на синекурните послушници.

*серсѐм — съществително име, мъжки род: [разг. пренебр.] Глупак, будала.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter