Каракачанов: капитулирахме пред скопските македонисти заради Брюксел


Велизар Енчев

„Основният въпрос, за който трябва да бъде поздравено българското правителство основно е поканата към Македония за членство в НАТО. Това е успех преди всичко за българската балканска политика и политиката на нашето външно министерство“, каза след срещата на НАТО в Брюксел министърът на отбраната…

Каракачанов най-после си призна защо на 1 август м.г. подписахме капитулантския договор с Република Македония, с който признахме и „македонския език“, и измислената им история, и коминтерновската македонска нация. – Заради членството на македонистите в НАТО!

Лидерът на ВМРО най-после си призна защо горещо приветства новото име „Северна Македония“, макар че географският елемент в него е териториална претенция към България. – Заради ударното вкарване на Скопие в НАТО!

Но понеже е гузен, защото добре знае цената на пъкленото си дело, зачертаващо борбата на македонските българи за Македония, той подло приписва това национално предателство на външното министерство и на външната министърка.

Истината е точно обратната – не МВнР, а Каракачанов е идеологът и авторът на договора с македонистите. Българската дипломация сляпо изпълни позорната заповед на водача на ВМРО, който пък козирува на Брюксел, за да се хареса на новите си господари. Парадоксът е, че брюкселските му шефове не искаха нито да подписваме договор със Скопие, нито да признаваме македонската нация, език и история. Те само държаха да не налагаме вето на членството на Македония в НАТО.

Каква ирония на съдбата! Не враговете на ВМРО, а наследникът на Тодор Александров и Иван Михайлов вдигна бялото знаме и предаде тяхната кауза на скопските сърбомани.

Нищо ново под слънцето! Така преди шест века български боляри предаваха на османските турци крепостите си срещу шепа злато и васален жезъл. Така през Възраждането български чорбаджии предаваха на турците непокорните глави, за да спасят своите глави и имането си. Така през 1946-а ОФ-правителството насилствено македонизира Пиринския край, за да угоди на Тито и Сталин…

Каракачанов е поредното име в списъка на националния позор. Но не и последното!

11 юли

Слуховете за преждевременна смърт на Обединените патриоти са неверни, заяви ВМРО-вският депутат Искрен Веселинов и направи нагло уточнение: Султанка била чиста като сълза, а трусовете в Опитомени патриоти били като скандалите в италианско семейство…

Този наистина ли си вярва, че хората не са видели прогнилата същност на патриотарската коалиция „Орел-Рак-Щука”? Султанка е срамно петно на ревера на Опитомени патриоти. А италианското семейство, събрало под един покрив истеричен русофил, клиничен русофоб и македонстващ тарикат, е в необратим разпад.

Семейството ще се спомине, щом в шайката си поделят комисионните от военните поръчки и концесията на Аерогара София. Щом си вадят очите за акциза на бездимните цигари и данъците на дребните бензинджии, какви ли кървища се леят за армейските милиарди? Тези срам нямат! Но апетит – в изобилие!

10 юли

Вицето Томислав Дончев е убийствено категоричен в Би Ти Ви: зам.-социалната министърка Султанка Петрова не е в конфликт на интереси; смъртта на младия човек в охранителната й фирма е нещастен случай; не е престъпление да си във властта и частната ти фирма да охранява същата власт с държавни пари…

Султанка е зловеща метафора на прогнилата ни държава. По директива на боса си Каракачанов зам.-социалната министърка подгони инвалидите и парафира извратената реформа на ТЕЛК, която щяла да напълни хазната и вдигне пенсиите. И докато болните и сакатите проклинат ВМРО-вските реформатори, оправната Султанка прибира милиони от охраната на парламента.

Щом това не е конфликт на интереси, щом смъртта на младия охранител не е престъпление, охранителният бизнес на зам.-министърката е законен, сиреч морален. А щом частният бизнес на висш държавен служител е законен и морален, значи е патриотичен. С две думи: Султанка е патриотка, злостните й критици – прокълнати предатели!

След изборите на 5 октомври 2014-та, когато Патриотичният фронт (НФСБ-ВМРО) влезе в парламента, Каракачанов и Симеонов събраха току-що избраните депутати в бърлогата на ВМРО на „Пиротска”, за да ни спуснат новата директива: Кампанията срещу мутрите от ГЕРБ е в миналото! В името на Майка България ще подкрепяме кабинета на Бойко Борисов! Като акт на лоялност, всеки депутат веднага да напише оставката си като депутат и да я връчи на Каракачанов и Симеонов…

Потресен от измамата на избирателите, взех думата и обявих, че няма да козирувам на гербаджиите, ще гласувам и против избора на Цецка Цачева за шеф на парламента, и против новия премиерски мандат на Борисов. Що се отнася до рекетьорската заповед да депозираме оставките си на двамата лидери, категорично отказах и иронично ги попитах откога ползваме челния опит на Волен Сидеров, който така държи в послушание депутатите си.

Султанка и още една дама скочиха като ужилени и гневно ме обвиниха в липса на патриотизъм. Щото патриотично било да сме с Борисов, а не против него. Истинският патриотизъм налагал да имаме коалиционна култура и да застанем зад ГЕРБ, а не да сме вечна опозиция…

Днес патриотката е зам.-министър на Борисов и в ръцете й е съдбата на стотици хиляди инвалиди. Понеже много страда за тях, на гърдите й виси натрапчив кръст. Набожната бизнесдама е живият символ на властовия морал, обричащ страдалците и позлатяващ султанките.

Освен за охраната на парламента, оправната Султанка има лиценз за истината, закона и морала. Но в държавата на ГЕРБ и Опитомени патриоти истината е ерес, законът – врата в полето, моралът – притча за наивници.

Казано с езика на сицилианската мафия: Случаят „Султанка” е приключен, забравете!

9 юли

Скандалът е чутовен. Разкритието на Би Ти Ви е потресаващо: Частна охранителна фирма на зам.-министърката на социалното министерство Султанка Петрова е наета като подизпълнител да охранява ремонта на новата сграда на Народното събрание. Вчера охранител на фирмата загива при неизяснени обстоятелства и веднага социалната Султанка предлага помощ на почерненото семейство. Ясно защо – за да не вдигат шум и за да запази Султанка поста си.

Защо точно ВМРО-вката Султанка Петрова охранява със семейната си фирма новата сграда на парламента? Защото босът й е вицепремиер, разпределящ порциите на властта.

ВМРО се изроди в Дружество с ограничена отговорност (ООД), търгуващо в частна изгода с българските интереси в Македония и с правата на българите в България.

В духа на новото време Султанка Петрова е поела по пътя на своя лидер и ударно осребрява министерстването си. Апропо, точно тя страстно лобираше за „реформа“ в ТЕЛК, която да ореже или отнеме инвалидните пенсии на хиляди несретници.

Ако и след този скандал тя остане зам. министър, значи Каракачанов е част от схема за усвояване на държавни милиони от ремонта на новата сграда на парламента.

Това е моралът на вемереовците, изводите са за овците, гласуващи за трапезния войвода и шайката му.

6 юли

За съжаление сядането по масите и всичките циркаджийски номера на Илияна Беновска, които граничат с вулгарността, имат ефект. Прави се опит да се заглуши гласът на хората, които говорят против режима на Бойко Борисов и патриотарите. За по-елементарната аудитория подобни изпълнения очевидно вървят и са нещо уникално в журналистиката. Ако погледнете времето на говорене в студиото – моето и това на Беновска, ще видите, че тя в крайна сметка успя да ме надговори.

Мисля, че интелигентните хора, които се надявам, че са си отворили очите и ушите след мандатите на ГЕРБ, разбират кое е бялото и кое е черното, кое е истината и лъжата, коя е Илияна Беновска – персоналната слугиня на Бойко Методиев Борисов, Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров.

…Очаквах подобно нещо. Преди два месеца бяхме в същото студио и тогава Беновска ме галеше по главата, пееше ми „Деспасито“ с намерение да заглуши говоренето ми за нейния господар. Аз по-прост човек не познавам от Илияна Беновска в българските медии. В същото време, колкото е просто, толкова пропорционална е и нейната агресивност. Изглежда, че простотията и бруталността вървят ръка за ръка.

Давам си сметка, че повече никоя от ефирните телевизии няма да ме покани. Забелязал съм странен, но и доста логичен феномен. Когато съм в студио на БТВ, БНТ или на Нова ТВ и говоря по нормален начин към зрителите, водещите започват да гледат уплашено встрани, слушат какво им се казва в слушалката и се опитват да ме прекъснат, за да дадат думата на другия събеседник, който обикновено защитава властта. В нашите медии критичното коментиране на Борисов и компания се смята за ерес. Не може да станеш водещ в публицистично предаване, ако толерираш различното мислене. В същото време, за да не ни упрекват, че сме на 111 място по свобода на словото, пускат такива като мен за 4-5 минути, за да се направи т.нар. цивилизовано облайване на правителството, за да се покаже, че имало свобода на медиите. Най-цинично според мен беше изказването на Волен Сидеров срещу Антон Кутев, който говори срещу медийния режим на Делян Пеевски. Лидерът на „Атака“, който направи кариера на гърба на ДПС, призова Кутев да си решава проблемите с Пеевски в някой ъгъл.

Кой е вярвал, че лидерът на „Атака“ ще направи завой на 180 градуса, както и Тома Биков, който „вкарваше“ Бойко Борисов в Централния софийски затвор, а днес е глашатай на Бойко Борисов?

Когато водех предаване в СКАТ Илияна Беновска говореше срещу Бойко Борисов с такъв апломб, с който дори и аз не си позволявах. Беновска, Антон Тодоров и Тома Биков са символът на гербаджийската покупко-продажба на съвест в българските медии при управлението на ГЕРБ.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter