Москва зададе
14 НЕПРИЯТНИ ЗА ЛОНДОН ВЪПРОСА,
по „Случая Скрипал“Дъщерята на бившия двоен агент Сергей Скрипал – Юлия заяви от болницата, че иска да говори с руски консул

♦ Мистерия! Юлия Скрипал влизала в социалната мрежа три дни след отравянето, когато би трябвало да е в кома!

ОNovini / onovini.com

Руското министерство на външните работи публикува списък с 14 въпроса, изпратени чрез посолството в Лондон, до британското външно министерство във връзка със случая Скрипал. Това предадоха световните медии.

Русия иска от Лондон обяснение защо й е отказано правото на консулски достъп до двама руски граждани, които са пострадали на британска територия.

Вчера стана ясно, че дъщерята на бившия двоен агент Сергей Скрипал – Юлия заяви от болницата, че иска да говори с руски консул.

Освен това Москва пита какви противоотрови са приложени на пострадалите и как тези антидоти са се оказали в британските медици на мястото на инцидента.

Москва се интересува по какви критерии е установено, че става въпрос за “руски произход” на използваното в Солсбъри вещество и дали Великобритания има проби от бойното отровно вещество, което Лондон нарича “Новичок”.

Освен това Русия очаква отговор на въпроса дали проби от това вещество или негови аналози са разработвани във Великобритания.

Москва също иска да знае на какво основание Франция е привлечена да сътрудничи в разследването на инцидента, при който са пострадали руски граждани, като какъв Париж участва в случая и дали Лондон е уведомил за това решение Организацията за забрана на химическите оръжия.

Вчера официалният представител на руското Министерство на външните работи Мария Захарова съзря тежка конспирация по случая „Скрипал“, в която са замесени британските тайни служби.

Както е известно, на 29 март се появиха първи добри новини за състоянието на Юлия Скрипал. Ден по-късно се разбра, че тя вече може да яде и пие.

В същото време обаче се разбра и за голяма мистерия – стана ясно, че три дни след отравянето, когато би трябвало да е в кома, Юлия е влизала в социалната мрежа „ВКонтакте”.Не е възможно да се каже със сигурност дали Юлия лично е отваряла профила си. Възможно е някой друг да е използвал таблета или смартфона на младата жена и да е влязъл във “ВК”.  Не е изключено и профилът й да е бил подложен на хакерска атака.

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter