зона за мислещи хора

Най-после разбрах: Борисов и Захариева са търсeли Западните Балкани в ОАЕ

В последните дни дребните и ситни камилчета на Елена Банова най-после бяха по познати места. Това, което не доживя авторът на рубриката „Ситни и дребни като камилчета“ Трифон Кунев.

24 октомври

За утре каква е темата –  Валерио вече кандиса, хвърли полуизвинение.
Нещо ново на хоризонта?
Ремонтите на Фъндъкова как са? Ще зазимим ли София като бомбардирана отново? Само питам.

Може ли да напишем обща декларация до английското и американското посолства, че вече не е потребно да бомбардират отново София. Фънда им свърши работата. Не само я бомбардира, но и я доразруши. СофИята…

Една арабска държава си има министър на щастието. Ние си имаме вицепремиер на простащината. И тях изпреварихме.

23 октомври

Не ни върви с Киретата. Едно Кире разсипва БСП. Друго Кире ще праща подчинените си като шпицкоманди срещу групата майки и техните деца с увреждания.

Кире да си в тая сбъркана държава.

Боже-е-е-е, в голяма дилема съм. Току-що схванах, че не съм наясно от Катар преди какво ни обещаха –  гаС или гаЗ. То не че не ни трябват и двете  –  особено ако кака Гинка рече да глътне ЧЕЗ.

Току-що прочетох, че след консервите с гас, дето ни ги изпонаобещаха от Катар, сега май щяло да внасяме пирамиди в Египет.

А министерКА Захариева щяла да внася на египетските мадами същите клинове, като нейния. Ха са ги погнали мъжете им, ха са драснали по пустинята.

Бойко Борисов старателно и настойчиво обикаля арабския свят – навсякъде, където лидерите там са ходили лично в Москва, при Путин. Борисов старателно и настойчиво държи да им покаже, че на света, освен Путин, съществува и Той.

Нещо, което арабският свят не предполагаше.

Българският народ замръква с Валерио, заспива с Валерио, сънува Валерио и се събужда с Валерио. Така му е предвидено. На българския народ.

22 октомври

Утре ще отида до ателието за рамки –  ще занеса голяма снимка на Валерио Незаменимия и ще си я сложа после между картините. И като се събудя от сън, като си отворя очите, да знам без кого не се живее нито ден.

Понеже така каза Той. От Дубай. А каквото каже Той, все е ставало истина. В България.

Та ще свиквам. С портрета.

Не знам дали да купя метални стълбове, правителството е в опасност, имало голяма вероятност да му се счупи конструкцията. Ще даря стълбовете на правителството, да се подкрепи.

Уау!

Валерио крепял правителството –  ха си подаде оставката, ха правителството щяло да падне. Щяла да се счупи конструкцията му. Сакън! Слушам гласа на премиера от Дубай и плача.

Премиерът очевидно е слязъл от колата-мечта и е готов даже конферентно –  по телефона!  –  да участва в правителствено заседание. Боже, какви герои има тая нашенска земя, боже!

Господин Борисов в Дубай карал колата на мечтите.

Аз съм много добър човек и като прочетох тази новина, сърцето ми трепна от милост. Нека господин Борисов си остане в Дубай, нека живее колкото може по-дълго със своята мечта. Нека става сутрин преди изгрев и като я яхне, да тръгне нанякъде в пустинята. В пустинята, сигурна съм, е прекрасно да се живее, да се разхожда и даже да си мечтае. За още по-голяма мечта.

Нека остане! Нека си остане!

Най-после разбрах защо Баце и Захариева са в Обединените арабски емирства –  търсят Западните Балкани. То и затова Захариева е драснала по коридорите на тяхното Външно по спортен комплект. Да открие тихомълком къде са ги скрили. Проумях го на разсъмване.

21 октомври

След като видях спортния комплект на външната ни министЕрка в арабските земи, след като видях как президентшата ни дословно е копирала сгърчения поклон „а ла Тереза Мей“ пред кралицата, след като се налюбувах на късичките тлъстички бедра на чичо Цецка в парламента, насрещно на всички депутатски очи, вече нищо не може да ме учуди в излагацията на нашенките, накацали тук и там по върховете на държавата.

20 октомври

Според изявлението на гръцкия военен министър отпреди часове, неколцина опозиционни депутати в Македония са купени с по 2 милиона евра, за да допълнят цифрата до две трети от парламента. И че за него това в никакъв случай не е нормално гласуване.

Сега остава заканата на този министър –  да напусне коалицията си с Ципрас, ако се появи каквото и да било ново име на съседната държава, което да съдържа думата „Македония“.

19 октомври

Както си личи, у нас дълго ще се играе театърът за убийството на Виктория.

Акт след акт, сцена след сцена. Убиецът ще прави все нови и нови признания, които ще се разминават тотално с всеки пункт на цялото досегашно разследване, ще ни заливат с все нови и нови открития, докато толкова затъпеем, че вече да не сме в състояние да креснем: „Ама тия наистина ни мислят за дебили!“

Преди седмица или десетина дни някой беше копирал писание от „стената“ на русенска старши-следовател. След като премиерът комуникира с матр’яла си главно чрез Фейсбук, защо да не го прави и една старши-следователка?

Та в това писание имаше много гневни думи, задето не вярваме на следствието по случая с Виктория Маринова. Следваха сравнения с хирурзите, с още една-две професии.

Но ме порази изключителната недоученост и недотам добра грамотност на въпросната старши-следователка. Емоционален хаос, съчетан със сериозен мисловен хаос, недотам стилистично и грамотно оформени фрази, правописен манталитет, характерен по-скоро за още незавършила гимназистка, отколкото за сериозен мисловен потенциал, съответстващ на заеманата длъжност.

Пиша всичко това, заради новината, че едва вчера, на самото място на престъплението най-после е открит телефона на убитата жена. Ако си спомняте, една от първите новини след убийството беше, че е намерен телефона на убитата. По-нататък нямам коментар.

Телефонът на убитата млада жена в Русе бил открит едва днес – и то на мястото на убийството!. Значи даже не са си направили труда поне да претърсят проформа мястото на произшествието. Не им е пукало за никакви следи.

18 октомври

Северин с вериги ли е на краката? Защото Иванчева беше с вериги. Но като знам колко по-страшна е Иванчева в сравнение със Северин, няма как към убиеца да няма смекчаващи вината обстоятелства. И отношение.

Според Пламен Карталов, директор на Националната опера и балет, оскверняването в Хирошима е удар срещу него самия – за да не се кандидатира за четвърти директорски мандат. Самовлюбеността на някои персони понякога приема космически размери.

Поругаването на паметници в България е всекидневие.

За поругателите е без значение дали посягат на паметника на Левски, или паметника на Съветската армия. За полицаите също е без значение. За законите ни – също. Даже някои от поругателите не се свенят ни най-малко, когато демонстрират безогледността си към изкуството и историческата памет едновременно. Даже в някои случаи поругаването е и много добре заплащано.

А съдбата на паметника „1300 години България“ пред НДК беше само доказателство, че с паметниците може да се прави всичко – включително и унищожение. Тогава за чудене ли е, че наши двама главочи се демонстрираха даже в японската Хирошима?

17 октомври

Центърът-лаборатория на Иван Костов е направил едни специални изследвания за опасността от Путин и Путинова Русия, не е за разправяне!

Вместо да бъде отдавна в затвора, господин Костов си разполага с център-лаборатория. Между другото. Защото си разполага и с други възможности…

В рамките на протокола, английската кралица е поканила българския президент за три дни във Великобритания. По този повод г-н Радев ще прекара един цял ден в база на НАТО. Българският президент ще се срещне с наши сънародници, живеещи във Великобритания. По този повод г-н Радев ще бъде и във въздушна база на НАТО. Господин Радев винаги много държи да покаже колко много той самият държи преди всичко на НАТО.

Вчерашната реч на едно екссъздание в сградата на Софийски университет трябва да се разпространи – навсякъде. За да бъде поука какво значи дебилен идиот на квадрат. И да стане мерна единица какво може да сътвори природата понякога от човешки матр’ял.

16 октомври

За да ви е ясно как е здравеопазването в Македония – ако не си доволен от лечението нито в частните, нито в държавните болници, а искаш в Лондон, Истанбул,  Германия или където и да е – държавата е задължена да ти заплаща цялото лечение. По конституция. Болният заплаща само символичната такса от 200 евра (според правоговорния речник на Борисов).

Това току-що го научих: – познат македонец е решил да го оперират в друга държава и Македония тутакси е подписала фактурите за 50 000 евра планирано лечение.

Времето на подаване на искане и отпускане на сумата е било само 8 – 9 дни.

Няма молби, няма комисии – има си съответна служба и подписване без никакъв коментар. Това тук, при нас, няма да се случи и насън!

15 октомври

Фандъкова, откакто е кметица на София, къщата на Яворов е била препродавана поне 4 или 5 пъти. И никак не ѝ е „пукало“ от сделките. А е можело още преди години тя да стане държавна или общинска собственост, както в последните дни се е разбързала. Нейният височайши покровител също е можел да го съобрази и да отпусне много по-малко от милион и двеста хиляди, както ще отпуска сега. Но ние всеки път сме ощастливени от безбрежните хоризонти, които ни се откриват:

За къщата на Яворов. За „Дондуков“, „Раковски“,  „Графа“, Центъра, „Витошка“ и още какво ли не.

Какво ли още ни предстои?

Facebook

 

Все още няма коментари !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни