ГЕРБ и ДПС си стиснаха ръцете
НИКОЛАЙ СЪЕВ: Борисов ще си разиграва коня у нас поне до приемането на Закона за държавния бюджет за 2020-та
Трябва да Му се признае. Избра добър момент да се ядоса и да предложи нещото, с което да измести всякакви политически и корупционни скандали около себе си


Николай Съев

В ГЕРБ са съгласни с предложението на ДПС за отворено финансиране на партиите. Това съобщи днес в парламента лидерът на движението Мустафа Карадайъ след среща на двете политически сили рано тази сутрин. Коментарът на Николай Съев във Фейсбук с един ден изпревари очакваното развитие:

Христоматийния пример за популизъм с предложението Му за един лев на глас бе само димка в подкрепа за лелеяната Догановата мечта:

Вече можем официално, под закрилата на закона, който ще си приемем, да си се финансираме от обществени поръчки и от частни фирми, които с радост ще дават – на опашка ще се редят – и да си съуправляваме

Доган, Делян & Сие натрупаха и продължават да трупат достатъчен ресурс;

„Патриотите“ на обемния войвода имат достатъчно ресурс, кеф ти от паспорти, кеф ти от наеми, кеф ти от това онова; 

Другият „патриот“ има телевизионни, хотелиерски и оградни заработки – „шъ съ управи“, пък и въобще не е толкова важен;

Третият, атакуващият белокос въртиопашко не е по спестяването – много го искат задграничните луксови воаяжи, ама па си има щедър северен спонсор, та и него не го мисля;

Както и семейнобизнеспартията на Веско.

Ама и тези, сегашните присъдружни патерици не са важни. Мераклии ламтящи да Му се подмажат и да го подкрепят всякакси, на опашка чакат. Ей го, и един отдавнашен френд шоуводещ е готов за старт.

Виж за БСП-то е малко по-трудно. Там кинтите, официалните, не са толкова много. А там където при един Георги официално са много – даже и метнатите едни четириесе и няколко милиона за една работа, дето не проработи – няма да ги даде за една Корнелия, дето я избра, пък тя го поряза.

Толкоз за парламентарните… Извънпарламентарните отдавна са напазарувани

Няма да Ви кажа от кого, от кои или по-точно от кой.

Трябва да Му се признае. Избра добър момент да се ядоса и да предложи нещото – две години и половина след координираният между Него и Слави референдум – което да измести всякакви политически и корупционни скандали около себе си.

На ЕС-то и другите евроинституции въобще не им пука за нашенските малоумия. Те до Коледа, че и до догодина ще се пазарят за комисари, постове и прочие административни проблеми. Така че, Той ще си разиграва коня у нас поне до дискусиите около приемането на Закона за държавния бюджет за 2020-та. Доколкото ще има дискусии.

И пак: Всичко ще зависи от „незаобиколимия фактор в Парламента“.
Или от новият посланик на братските САЩ?

Ама като им натракаме едни два-три милиарда на куп …, и те ще Му се усмихнат и ще го погалят по главата.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter