Офанзивата за „Московска“33
ОМБУДСМАН КЪМ МИНИСТЪР: Ананиев, не сте в позиция да назидавате!
Ще успеят ли – при това постоянно отсъствие – протестиращите да постигнат своите искания или основната им задача е да вкарват Мая Манолова от репортаж в репортаж?


Както вече коментирахме, националният омбудсман Мая Манолова напоследък се изявява по строго определен график, публикуван във фейсбук пост на медицинската сестра Мая Илиева:

МИНИСТЪР АНАНИЕВ КЪМ МАЯ МАНОЛОВА: Г-жо Омбудсман, Не искам извинение от Вас за хаоса, който създавате в системата
Наливат ли протестиращите сестри вода в евентуалната предизборна мелница на Мая Манолова?

И действително, след като вчера националният омбудсман беше в двора на Университетската многопрофилна болница „Проф. Стоян Киркович“, Стара Загора, колкото да влезе в кадър заедно с още двайсетина протестиращи – виж снимката на Радио „Стара Загора“ – днес Манолова дойде пред болница „Токуда“ при медицинските специалисти от Кърджали-Момчилград-Златоград-Ардино: десетина души, заедно с присъединилия се представител на фелдшерите Александър Александров. Целта на заниманието не беше да издигнат отново своите искания. Трябваше да подкрепят главната фигура на протеста сестра Мая Илиева. Непредубеденият пациент би се запитал, защо сестра Илиева е събрала в своя подкрепа опълченци чак от Източните Родопи – няма ли колеги в София, които да я подкрепят? Дежурните обяснения в случая се разпростират до хипотезата, че работодателите заплашвали протестиращите с уволнение.

Тогава възниква по-важния въпрос? Ще успеят ли – при това постоянно отсъствие – протестиращите да постигнат своите искания или основната им задача е да вкарват Мая Манолова от репортаж в репортаж?

Ако не настъпят драстични редакции в поста-график, публикуван от Мая Илиева във фейсбук групата „Медицински сестри“, следващите дни трябва да очакваме нейната адашка и нашия национален омбудсман на следните събития:

 Нека този месец да ги подлудим и след това отново на есен с „песен“ ударно да се завърнем:

На 13.06 до 20.06. Видин ефективна стачка
На 14.06.19г Кърджали , Момчилград, Ардино, Златоград блокада на пътя за магистрала Маказа
На 18.06.19г Враца протест и блокада на пътя пред болницата
На 21.06.19 Пазарджик блокира пътя за Пловдив
На 26.06.19г Троян ефективна стачка

Междувременно Мая Манолова разпространи отговор на обръщението, което Кирил Ананиев отправи вчера към нея.

Пълния текст на отговора:

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter