Иначе съветът е добър...
ПЕТЯ ВЛАДИМИРОВА – Журналистите и тяхната неуслужлива памет
Може ли точно Вие, г-н президент Плевнелиев, да се въздържите, ако обичате, от даване на съвети на президента Радев?


Петя Владимирова

Спомняте ли си как Вие, г-н президент, побързахте пожарно да подпишете указа за Сотир Цацаров веднага – същия ден, само часове след избора му, последен работен пред Коледа – мисля 20 декември 2012 г., въпреки ослепяващо опорочената процедура за избор – в който при трима кандидати, ВСС извъртя така правилата, че да се гласува само за един! По света нямаше дотогава такова чудо – да приключи вот, при който двама от кандидатите и до днес да не знаят колко души за гласували за тях!

И да припомня защо толкова бързахте: защото в парламента междувременно и БСП, и СДС бяха вече направили изявления, с които осъдиха процедурата, и Вие трябваше да изпреварите поне неправителствените организации, наблюдаващи съдебната власт, които готвеха обща декларация. Вие трябваше да бързате, за да предовратите, доколкото Ви беше по силите, паразитния шум в системата и избора, за който сте се договорили с Борисов и Цветанов.

Така че – моля, не давайте съвети. И без Вас днес в парламента няма никой да гъкне за новия договорен. А неправителствените да говорят каквото щат – те са дамгосани.

Иначе – да. Съветът е добър.

Източник: Фейсбук, повече по темата: Плевнелиев призова Румен Радев да върне избора на нов главен прокурор

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter