Думи на погнуса
ПЕТЯ НЕДКОВА: По избори у нас е като по Коледа – пускат ни фойерверки и ни обещават чудеса!
Кога Мая Манолова се сети, че майка ѝ е работила като медицинска сестра?


Петя Недкова

Сега вече би трябвало да съм спокойна за българското здравеопазване!
Лидерът на най-голямата опозиционна сила у нас вече разбра, че в българското здравеопазване работят и медицински сестри, защото покрай eвроизборите се говореше само за лекари, но те сега не са на дневен ред. Интригата е при сестрите. На следващите избори вероятно ще може и да изброи и част от другите специалисти, работещи в системата, за разлика от министъра на здравеопазването, който така и не ги научи.

След бившия омбудсман на Р България, г-жа Манолова, която след доста години, прекарани като депутат в парламента, няколко от които и в Комисията по здравеопазването, едва в началото на тази година се сети, че майка ѝ е работила като медицинска сестра и се втурна да защитава правата на гилдията из цялата страна, дотолкова яростно, че едва смогваха да съберат публика и да наваксат графика на посещенията ѝ в различни градове, сега и лидерката на БСП – г-жа Нинова се зае с изтерзаното ни съсловие.

И като първа и най-важна стъпка за спасение и двете посочиха промяна в Закона за съсловната организация. Чрез внасяне на законопроект за разделяне на съсловието на отделни малки части според тях ще се реши проблемът със заплатите, липсата на кадри, липсата на регулация на дейностите и критично сниженото качество на грижите в родното ни здравеопазване. Много ме е страх от тази агресивна защита! Сега вече напълно разбирам сексисткото изказване на министър-председателя ни, когато отправи молба към г-н Станишев да му ги пуска една по една на парламентарната трибуна


Но вече живеем в други времена и старото е забравено, напълно забравено. Червените остриета се загладиха и побеляха. Повелята е да гледаме напред и да не се обръщаме назад. И очевидно се получава…., отново и отново…..

Уважаеми дами, които имате сериозен политически стаж, защо досега не се сетихте за нас? Защо не пожелахте да чуете толкова години за проблемите ни? Защо бягате от отговорност за последователно грешните политики в здравеопазването, осъществени с ваше участие или безучастност? Защо постоянно налагате разединение, вместо да търсите политическо съгласие за здравето на нацията?

По избори у нас е като по Коледа – пускат ни фойерверки и ни обещават чудеса!

До следващите избори, когато отново ще ни призовават да забравим миналото и да гледаме напред в неопределеното бъдеще!

Вервайте им!

Аз съм погнусена!

Източник: Фейсбук. Петя Недкова е председател на Националния съвет по качеството към Българската асоциация на специалистите по здравни грижи.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter