Предсказано от климатолог –
не от врачка: до три години климатичен апокалипсисПредсказано от климатолог – не от врачка: до три години климатичен апокалипсис

Апокалиптичен доклад със стряскащи предупреждения за предстояща климатична катастрофа е бил засекретен и скрит от народите по света, твърди швейцарският климатолог Рето Кнути.

В края на 2016 г. швейцарският климатолог Рето Кнути (вж. за него в края на текста) активно участва в работата на Международната група водещи климатолози в света, която съвместно с изтъкнати климатолози представи засекретен доклад за наближаващата климатична катастрофа, която според тях започва през 2017 г. Докладът е бил предоставен на правителствата на всички държави.

Апокалиптичното „тиктакане“ започна преди една година. Тогава всъщност един от най-големите швейцарски вестници „Tribune de Geneve“ публикува крайно интересно интервю с Рето Кнути. Ето някои откъси от него:

– Г-н Кнути, в края на 2016 г. Международната група от водещи световни климатолози и синоптици, в която и вие участвахте, подготви сензационен доклад. Защо той бе скрит от световната общественост? Какво в него беше толкова секретно?

– Това не беше наше решение. За съжаление… Аз, както и мнозинството мои колеги от целия свят, винаги сме смятали, че хората трябва да знаят истината, независимо каква е тя. Но.. Вие разбирате, че онези по върховете имат свои възгледи и това касае всички аспекти на живота. Това ми се струва много глупаво, те мислят, че са над природата, над процесите, които вече текат с пълна сила, че могат да ги контролират и регулират. Те си мислят, че ще могат да преживеят тези процеси, като се скрият на комфортно място, а за останалата част от човечеството просто не им пука. Но това просто не е така. Това, което вече започна, ще засегне всички страни. ВСИЧКИ!!! Но те просто не разбират това или не искат да го разберат. Те се страхуват или от паниката, или от това, че хората ще започнат да изискват от правителствата си да предприемат мерки срещу ужаса и хаоса, които вече ни наближават (а в някои страни ги усетиха през последните месеци), а не да ги залъгват с приказки за хубаво бъдеще. Още веднъж – решението да бъде скрит нашият доклад бе взето на най-високо ниво.

– Искате да кажете, че човечеството е застрашено?

– Застрашено? (тъжен смях). Не. Това вече започна! И не може да бъде спряно! Погледнете какво се случва с времето през тази година. Във всички страни… Ние предупредихме за това в нашия доклад още в края на миналата година. Нашият модел за бъдещите климатични събития съвпада на 80% с всичко, което се случва на планетата. Даже ми става страшно от това. Ако нашият доклад не беше засекретен за хората и правителствата на тези държави, където загинаха или загиват хора, те щяха да се подготвят за тези катаклизми и биха били избегнати много жертви. Това е тъжно и страшно.

– Може ли малко по-подробно? Някои факти?

Рето Кнути показва компютърна разпечатка. Датата е 24 декември 2016 г.

– Ето пример какво предсказахме тогава за юни 2017 г.

Прогноза за необичайни природни събития за юни 2017 г.:

Уругвай – наводнение (случило се)

ЮАР – наводнение (случило се, десетки загинали)

Турция – аномалии: дъждове и градушки (не се случи)

Китай – аномални дъждове ще доведат до наводнения (случило се, над 5000 души пострадаха)

Таджикистан – аномалии: проливни дъждове и градушки (случило се)

Нова Зеландия – аномални дъждове ще доведат до наводнения (не се случи)

Бангладеш – аномални проливни дъждове (случило се, жертвите са 145 души)

Америка – аномалии: дъждове, торнадо, смерчове, бури, урагани, наводнения, сняг, градушки (случили са се само някои от събитията)

Русия – аномалии: дъждове, заледявания, смерчове, торнадо, бури, урагани, наводнения, сняг, градушки (всичко се е случило).

– Благодаря. Това впечатлява. И какво чакаме?

– Какво чакаме? (Отново се усмихва тъжно). За вас остават още три спокойни години, нали живеете в Швейцария? Ако бяхте в Америка, Китай, Индия или Русия, нямаше да имате и тези три години. И така. Посветете тези три години на семейството и се постарайте да се подготвите. Не правете планове за покупка на нов автомобил или кариера в работата. Мислете вече за друго. Как да съхраните живота си и този на близките си при новите аномални и извънредни климатични условия, които вече са налице. Просто се постарайте да оцелеете в следващите години.

Превод Епицентър.бг

След интервюто по-горе един от най-популярните вестници в Швейцария Tribune de Genev отново се обръща към своя предишен събеседник  Рето Кнути (Рето Knutti) за коментар на предизвикателно научно съобщение на друг световно известен американски физик (в областта на теоретичната физика) д-р Мичио Каку.

Изборът на редакционния екип не е случаен, тъй като в научните списания тече постоянен спор между проф. Кнути и д-р Каку. Но конкретният повод е шокиращото изявление на д-р Мичио Каку в предаване на CBS, посветено на вълната от урагани в САЩ: Правителството има пълен контрол върху климата!

Изкуствено предизвикани урагани? За теоретичната физика светът е нещо като механична играчка

Според д-р Мичио Каку, всички атакували  САЩ урагани  са изкуствено генерирани с помощта на мрежа от 180 антени на HAARP [1], монтирани в Аляска. Д-р Мичио Каку обяснява как всичко това се случва: първо, с помощта на самолети или специални наземни машини за генериране на облаци, се създават изкуствени области в атмосферата, наситени със специални наночастици. След това HAARP, използвайки отразен от йоносферата сигнал, насочва   тези участъци  в нужната  посока, където ги насища с енергия, като използва 10 мегаватов предавател.

Интервю на Tribune de Genev  Рето Кнути (Рето Knutti)

– Мичио Каку, доколкото ми е известно, е теоретичен физик. А за физиците този свят е нещо като механична играчка, която работи според закони, които хората само трябва да разбират. Това е тяхната фундаментална разлика от нас, биолозите. А биологията е науката за биосферата, част от която , по някакво недоразумение, са хората. Ето защо, разбирането на света  трябва да започне с биологията.

– Искате да кажете, че д-р Мичио Каку е некомпетентен?

– Мичио Каку вероятно е отличен специалист в своята област. А неговата област е теоретичната физика. Питайте го: Защо вали дъжд от небето? И г-н Каку ще ви разкаже за облаците. Но защо тогава няма дъжд над пустинята Гоби? Защо няма дъжд над Сахара?

Близо до Сахара има обширно море и Океан, но оттам, кой знае защо, няма някакви изпарения. А биологът ще ви обясни: за появата на дъжд в небето са отговорни спорите на гъбичките, те са началните точки за кондензация на атмосферната влага.  В Сахара няма гъби, така че няма дъжд. А в тропиците има гъби и там постоянно се излива  вода като от ведро. Какво общо има HAARP с това?

– Значи и ураганите в Америка също са направени от гъби?

– Спори от гъби, постоянно висящи във въздуха – това не е нищо повече от механизъм за създаване на капките на първичния кондензат. Между другото, наночастиците, за които говори д-р Каку, вероятно работят точно по същия начин. Но кой дава заповед да се разпръскват заради  HAARP такива наночастици?

Хората дават указания. Тези хора, най-вероятно, са малко известни, но въпреки това съществуват. А кой заповядва на гъбичките да разпръскват спори? Или да не разпръскват?

– Нима някой може да дава заповеди на гъбите?

– Моника Ганглиано (Monica Gagliano), еволюционен еколог от Западна Австралия, публикува забележително проучване преди няколко седмици.

Тя експериментално доказва, че мимозата може да разпознава образи и има памет. Но това не е нещо повече от едно от тези изследвания. Има много произведения, доказващи, че растенията са разумни. И растенията не просто имат нещо, което разбираме по думата мозък – растенията са обединени в мрежа, която според редица водещи еколози е планетарен супермозък.

Това казва още и  руснакът Вернадски. И ако това е така, тогава биосферата на планетата има съзнание, може би дори няколко съзнания. С човешкото съзнание то е несравнимо. Човек има десет милиарда неврони в главата си. Колко са невроните в биосферата –  дори не можем  да си представим. Това е супер мозък!

Докато хората мирно си седяха на палмовите дървета, те изобщо не безпокояха този супермозък, така както вас не ви безпокоят малките хлебарки, които се въдят под тапицерията на диван в сметище. Но през ХХ век тези хлебарки изведнъж станаха твърде активни.

Те изпомпват нефт от земята, преграждат реките и изграждат язовири. Като бобри. Те, като индустриални скунксове, замърсиха  атмосферата с тежки елементи, замърсиха почвата и океаните. В крайна сметка биосферата започна да изпитва дискомфорт  от хората и очевидно някъде в планетарното съзнание е взето решение, че е време да се сложи край на тези хлебарки, което ще бъде направено през следващите три или четири години.

[1] H.A.A.R.P., High Frequency Active Auroral Research: Program – Високочестотна активна оригинална изследователска програма, изследователски проект за разбиране, симулиране и контрол на йоносферните процеси .

Рето Кнути (Reto Knutti) е известен швейцарски климатолог и професор по физика на климата на Земята в Института по атмосферни и климатически науки в Цюрих. Той е учен със световна известност заради изследванията си, свързани с климатичните модели. Бил е един от ключовите членове на Междуправителствената група експерти по изменение на климата.
Мичио Каку е известен американски физик-теоретик, един от създателите на теорията на струнните полета, която се явява раздел на теорията на струните. Той е голям ентусиаст за популяризиране на науката като водещ на научни радио и телевизионни програми, както и автор на множество книги и популярни лекции.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter