зона за мислещи хора

Премиерът прати оркестрите на БНР на свободния пазар

„Вчера бях свидетел – Българското национално радио, с цялото ми уважение, неговият председател трябва да обясни на хората там, че ние само изпълняваме един ангажимент да дадем субсидията от държавата. И от там нататък ръководството и начинът, по който то разпределя парите, са си изцяло негови. Не знаех, че нашето Радио има четири оркестъра. Може и да станат пет, може и шест – мислех, че съвсем друга е неговата функция, но се разбра, че има и четири оркестъра.

Сега Менда Стоянова ще ходи да се среща с тях. Свириха под моите прозорци и не знам какво се очаква да направя аз.

С цялото ми уважение към тях – сигурно са прекрасни музиканти – ама Радиото има четири оркестъра! Или пет? И гвардейците, и МВР имат [оркестри]… В края на краищата има и пазарен принцип – изнасят се концерти, купуват се билети и се издържат.

Не може по всяка тема да става по този начин… сутринта слушах метеоролозите. 15 млн. лв. повече се дадоха за бюджета на БАН.“

Какво не знае министър-председателят:

Всъщност не Министерският съвет, а парламентът определя бюджета на обществените медии БНР и БНР. Основната функция на четирите музикални състава на Радиото е да правят записи, а за концертите си не получават субсидия от държавата за всеки продаден лев от билети, както музикалните състави, които са на издръжка към Министерството на културата.

Васко Василев:

Защо да е унижение да протестираш на улицата? Това какво означава, че всички революции са унижение?

„Да докараш музикантите дотам да излязат под прозорците на Министерския съвет и Народното събрание, това крайно действие говори, че техният мениджмънт е напълно неадекватен“, казва Васко Василев.

По публикации в Площад Славейков, SOSbg, Гласове

 

 

 

 

Все още няма коментари !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Подобни