Право, куме, в очи
Радев, синдромът на фуражката и превъоръжаването
Казаното от президента е поредното доказателство, че синдромът на фуражката няма да го напусне независимо, че през тези две-три години израстна като политик


Иво Инджов

Президентът Радев в интервю за ТАСС:

По думите на Румен Радев, отделените средства от българското правителство са недостатъчни за финансиране на цялостно превъоръжаване на въоръжените сили, а това налага взаимноизгодно сътрудничество с Русия за поддържане на наличното ни въоръжение.

Оставям на родните кремлинолози да се вихрят по втората част на изречението. На мен ми е важна първата му половина. Казаното от президента е поредното доказателство, че синдромът на фуражката няма да го напусне независимо, че през тези две-три години израстна като политик.

Радев, който иначе говори за социална справедливост и други подобни красиви неща, очевидно иска да се харчат още повече средства от предвидената от правителството колосална сума от 4,5 млрд. лв. за бойни самолети, патрулни кораби и БМП през следващите 5 – 10 години. В най-бедната страна-ленка на ЕС. И всичо това – без да е проведен какъвто и да е смислен дебат в обществото за това каква армия въобще ѝ трябва на България.

Най-възмутителното обаче е, че мнозина с претенции да са леви, вторачени в борбата с ГЕРБ и привиждащи в Радев обединител на ляво-патриотичния спектър, подминават тихомълком тези опасни увлечения на президента или ги считат за второстепенни.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter