Рикошети
Разпалване на страстите
Исус също е осъден от съд


Стефан Стоянов

Да напомня на консервативните християни, които пак се втурнаха да заклеймяват Джок Полфрийман като убиец, удобно позовавайки се на на това, че българският съд се бил произнесъл, че Исус също е осъден от съд.

Пилат Понтийски само одобрява наказанието, и то доста неохотно, под политическия натиск на евреите. Иначе Исус е осъден от Синедриона – политическия  орган на евреите в Йерусалим по онова време – след  формален съдебен процес, опорочен от, това което бихме нарекли днес, съществени процесуални нарушения.

Да си припомним и че естествената, божествена – или  както искате я наричайте – справедливост може, а и често за жалост, се различава от наложеното от земните и съд и държава.

Но, когато политиката и идеологията се намесват, тези неща се забравят, защото не е удобно. По-удобна е лесната тема за разпалване на страстите.

Източник: Фейсбук, АНАЛИЗИ БГ е готов да публикува всички аргументирани коментари, които изразяват и популярните гледни точки. Досега по темата:

Срещу течението
ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: Едно драматично закъсняло съдебно решение
С пълното съзнание, че предизвиквам скандал, налага се да заявя, че решението да бъде освободен предсрочно Джок Полфрийман е не просто правилно – то е драматично закъсняло

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter