Право, куме, в очи
СТОИЛ СТОИЛОВ: Къде ви е логиката или поне здравият разум?
Не ви ли е ясно, че в условията на извънредно положение телевизиите не са място за личните ви фантазии?


Добре бе, може ли да сте такива генерални калинки?

Моля, някой генерал членоразделно да обясни следното:

Може ли един човек да се разхожда сам в парка. Без да води дете под 12 години и без да разхожда куче? Или един сам човек е по-непотребен от куче?

Може ли двама души, които са семейство или във фактическо съжителство да се разхождат заедно в парка без деца и без две кучета?

И ако отговорите на горните два въпроса са отрицателни, може ли да обясните, генерали, защо? След като двама души живеят заедно и по вашата презумция се предполага, че ако единият е носител, то и другият е носител, те не могат да вървят заедно в парка. Значи могат да спят на един креват, но не могат да крачат заедно в парка. Но пък няма проблем да вървят заедно по улиците и в магазините, доколкото знам. Къде ви е логиката или поне здравият разум?

Кметицата разсъждаваше, че можело май и да се спортува, ама индвидуално. Последно, да крача или да подтичвам. Или да правя лицеви опири и да си нося гирички? Тези разсъждения има ли ги в заповедта?

Друг хигиенен фактор – мислеше  на глас кметицата – че  можело и на вилите да си ходим, ако не правим дълги софри и общоселски събори. Ама ако къщата е в село, а не във вилна зона, може ли да отидем там? Това има ли го в заповедта? Мога ли по хуманитарни съображения да закарам ядене на един приятел на село?

Не ви ли е ясно, че в условията на извънредно положение телевизиите не са място за личните ви фантазии?

Генерали, не знам какво точно сте учили и колко сте го научили, но обясненията ви са отчайващо объркващи, нелогични и най-лошото – обясненията ви не могат да мотивират съзнателно спазване на ограниченията.

Ако един генерал си мисли, че като ни се кара като на овце, като ни плаши със затваряне на парковете като пазарите, явно не е познал. Нашето поколение партийните секретари не можаха да го спрат да разказва политически вицове, да гледа порно и да ходи на черква. Няма да го спре и тоя нарцис.

Не ни карайте да си отворим приятелски клубове за пиене по мазетата и таваните на блоковете. Не ни мислете за малоумни идиоти.

Прочетено във фейсбук профила Stoil Stoilov

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter