Тръмп е реалист, притискан от фантазьори! Има не само хубав алаброс


Петко Симеонов

Лозунгите, които доведоха комунизма до рухване, не бяха трите поредни пароли на Горбачов: ускорение, гласност, преустройство. Комунизмът беше съборен от известната българска поговорка – „приятелството си е приятелство, но сиренето е с пари“. СИВ, значи СССР, поискаха разплащанията между соцстраните да стават в конвертируема валута по борсови цени. Сиреч долари. Край! Пазар, братушки, демокрацията е представлението…

Катастрофира не „ръководната роля на Партията“, катастрофира опитът да се създават общества и държави с не-пазарни икономики. (Сетете се за Китай!)

Съветският комунизъм (не китайският!) загина счетоводно.

И сега по темата.

Тръмп може би не е бил изряден от гледна точка на „клинтънови“ (те са в скоби, защото са метафора!) на пресконференцията с Путин.

Но това предизвика такава саморазкриваща се реакция от политическия връх на САЩ, мобилизиран около неговите противници, че стана ясно какви са техните разбирания за устройството на Света. Тези хора още не знаят, че „сиренето е с пари“!

Те си въобразяват, че данъкоплатците на САЩ трябва да поемат разходите за дружбата между народите. Според тях, президентът на Щатите се разхожда по Земята с магическа пръчка и казва – съборете тази стена господин Горбачов, примерно…

Тръмп разбра простата истина – няма как да застане до Великата китайска стена и да каже – съборете тази стена господин Си Дзинпин!

Няма как да се случи.

Тръмп е реалист, притискан от фантазьори! Капиталистическата версия на Зюганов…

САЩ са великата сила, водеща Западния свят, към който принадлежим. Предстоят сложни времена. Локомотивът на световната технология са САЩ. По това спор не би могло да има!..

Пространствата и ресурсите на Русия са нужни за общия ни технологичен напредък.

Тръмп има не само хубав алаброс.

Facebook

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter