Координатна система
АСЕН ГЕНОВ: Злото ходи на два крака. Ляв и десен
Общото между двете лица на Злото е, че еднакво мразят реда в обществото


Асен Генов

Склонен съм да се съглася, че 30 години след увисналото чене на правешкия цар сме се самопоставили пред същата ситуация, подобна на десетоноемврийската: една партия – ГЕРБ е съсредоточила в ръцете си огромна държавна власт, репресията, местните феодализирани общини, криминалната икономика, а всичко това се захранва щедро от тотално обезличен обслужващ медиен персонал.

Обаче в това има една уловка. Рискова уловка.

Ако някой ви казва, че всички усилия трябва да се насочат натам, да се “демонтира” този или онзи модел, кръстен на някое герберско величие и ви каже, че нищо друго не е важно, постъпете с него като с табладжия: и на снимка да го видиш, бий му един шамар.

Защо?

Защото това, за което този идеолог на тоталната война срещу ГЕРБ съзнателно или от глупост пропуска, че Злото ходи на два крака. Ляв и десен. Има две ръце – лява и дясна. Ако отсечем едната ръка, както този идеолог на тоталната война предлага, Злото ще продължи да ви стиска за гушата или малко по-долу, под кръста, с другата. Ако му отсечете, както този идеолог предлага, единия крак, Злото ще продължи да ви рита в зъбите или малко по-долу, под кръста, с другия.

Другото име на Злото са социалистите от БСП. Те също имат своя идеологически инструментариум, с който ни насочват в желаната от тях посока – все по-далеч от Европа и все по-близо до Азия и азиатската бандитска икономика на кликата около Путин. Имат своите идеологически образи в слово, бетон и чугун, с които много бързо ще се справят с всеки умник, дръзнал да им говори за Европа, Атлантика и демокрация.

Общото между двете лица на Злото е, че еднакво мразят реда в обществото. Мразят свободата и гражданите си. Последните за тях са просто инструмент за обогатяване.

Ето по тази причина, ако видите някой идеолог на тоталната война срещу ГЕРБ, бийте му един завратник, защото съзнателно или не, той ви манипулира.

Въвежда ви в заблуждение.

И в изкушение.

Източник: Фейсбук профилът Асен Генов

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter