Право на несъгласие
АСЕН ГЕНОВ V/S БОРИСЛАВ ЗЮМБЮЛЕВ: „24 часа“ е пощенска кутия и Вие сам го признахте пред съда
Още от времето на протестите срещу Пеевски и задкулисието, имплантирало го в офиса на шефа на ДАНС, Вие и Вашият вестник ясно взехте страна и тя не беше страната на българските граждани, а на благодетелите на вестника Ви


Асен Генов

АНАЛИЗИ БГ публикува коментара на Асен Генов към Борислав Зюмбюлев с правописна цел. Искаме да обърнем внимание на Зюмбюлев, че учтивото обръщение в българския език се пише с главна буква, а не както редакционната глава на „24 часа“ се е обърнал от вестника към Христо Иванов, използвайки редовни букви, което е граматически неправилно. Докато Асен Генов, спазвайки правилата на граматиката, се обръща в текста си учтиво към Борислав Зюмбюлев. Човешко е да се греши и човек се учи, докато е жив, г-н Зюмбюлев, прочетете текста на Асен и се поучете!

Уважаеми г-н Борислав Зюмбюлев, поднасяйки Ви предварително извиненията си и като човек, който е известен с това, че нееднократно е критикувал т.нар. градска демократична общност или “десница”, ще си позволя да не се съглася с Вас, че не сте съгласен с Hristo Ivanov, че в-к 24 часа е пощенска кутия.

Пощенска кутия е и Вие сам го признахте пред съда, с онова писмо, в което обяснихте, че т.нар. “интервю” с адв. Л. Денев (в което не беше посочено името на журналиста, нито имаше снимка от акта на вземане на интервюто) е всъщност #Адверториал – платено рекламно съдържание, маскирано като редакционен материал. Платено съдържание, разпространило неверни и очернящи твърдения за протестиращите граждани. Но на страниците на вестника не ставаше ясно, че това е платен текст.

Тоест, поръчков.

В този смисъл, още от времето на протестите срещу Пеевски и задкулисието, имплантирало го в офиса на шефа на ДАНС, Вие и Вашият вестник ясно взехте страна и тя не беше страната на българските граждани, а на благодетелите на вестника Ви.

Тук ще припомня, че синдиците все още не са се сетили да проверят за едни милиони от КТБ, щедро насочени към родни медии и до ден днешен май непотърсени. Та, с този Адверториал 24 часа се самолегитимира именно като пощенска кутия на властта – тогава обвързана във финансовите механизми и потоци на фалиралата вече банка.

Не се сърдете, когато виждате, че доверието в медията Ви спада и когато хората изразяват това недоверие. То е напълно заслужено и, за съжаление, въпреки неколцината добри журналисти, на които сте главен редактор.

Лошата новина е, че времето на хартиените издания изтича, както правилно забеляза преди много време Вашата колежка Ирен Кръстева, искайки пари за хартиите, защото от таблети се затъпявало, помните, нали? Това време не може да бъде спряно, а адверториалите в Интернет лесно се изобличават. Даже не е нужно съда да Ви налага глоби. Просто така става.

Приятен следобед Ви желая.

Б.р. Линк към граматически неправилния отговор на Борислав Зюмбюлев

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter