ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: Ама тоя път ретроградният Меркурий* верно им разказа играта. ГЕРБ и политическата астрология


Темата “Цветанов се връща” е сред водещите в сутрешните новини
След като мине по червения килим, човекът със странна форма на главата ще бъде изправен пред два избора:
Да напусне публичните длъжности и да запази партийните или обратно?

Да реши кое е по-безопасно за него: разследване за злоупотреба с влияние или за укриване на доход? Т.е. оня апартамент подарък ли е или половината цена не може да бъде обявена, защото той няма толкова доказани приходи.

От първия му избор зависи ГЕРБ на кое ще каже сбогом: на кворума в парламента или на изборите. И двете са криза, едното парламентарна, другото – тежка.

Аз залагам, че настойчиво ще го посъветват да се оттегли от парламента, запазвайки постовете на зам. председател и шеф на предизборния щаб в партията.

А в парламента Марешки има воля да помогне

От втория избор зависи мащабът на щетата, която ГЕРБ ще инкасира след този скандал. Ако тръгнат разследвания за злоупотреба с влияние, ще се наложи да се разделят с доста видни членове и кой знае докъде ще се разплете чорапа..=

Разследване за недекларирани доходи обаче на ЦвЦв няма да му е първото. И щетата може да бъде ограничена до хвърляне на цялата вина върху него и още неколцина “грешници”. А Бацко ще е пак целия в бяло и ще гледа смръщен в справедлив гняв! ?
Аз залагам на втория вариант…
Приемам облози! 
?

Ама тоя път ретроградният Меркурий верно им разказа играта. Чак утре тръгвал в права посока…

Източник: Фейсбук

*Меркурий е зодиакална планета от Слънчевата система, най-близко до Слънцето. В римската митология Меркурий е бог на търговията и покровител на измамниците. През 2016 г. Цветан Цветанов обясняваше бъркотията около издигането на кандидат за президентските избори от ГЕРБ с ретроградната фаза, в която се намирала според астрологията планетата.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter