БСП просто не иска да печели избори, преживейте го!
ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: Договорките между двете БКП-та стават все по-очевидни
Георги Кушвалиев: Кошмари снощи ме тормозиха, събудих се подгизнал целия! Началото – „Рабочий и колхозница“, представени от Бойко и Корнелия!*


Весислава Танчева

За пореден път се убеждавам, че БСП просто не иска да печели избори. Не иска и това е, преживейте го! За втори път Нинова е на път да загуби готов, нарисуван вот и се съмнявам, че е случайно! Или поне не иска да печели убедително, тя си знае защо?

Договорките между двете БКП-та стават все по-очевидни, даже включването на Иво Христов на действително избираемо място в евролистата прилича на опит за обезличаване на Радев, сакън да не стане прекалено красноречив и убедителен.

Честно казано, не ме интересуват много, пиша ги тия неща само за да си знаете – с избори мафия не можем да свалим. Можем само да отнемем част от силата ѝ, като вкараме във всички възможни парламенти и общински съвети хора, мислещи и действащи като реална алтернатива на политическата палачинка ГЕРБ-БСП.
И после да въртим палачинката, докато съвсем се разпадне от корупция и скандали…
***
PS В крайна сметка здравите инстинкти на НС на БСП надделяха и сега шансовете на партията доста се увеличиха. БСП на Нинова няма нищо общо с европейската социалдемокрация, която има много привърженици в България. Те смятат, че Станишев е по-добър избор дори и от Йончева за водач на листата. Вероятно ще гласуват с преференции за него.
БСП на Нинова е по-скоро националистическа, консервативна формация, макар тя да не е диктаторът, в който я обвиняват, че се превръща.
Смятам, че листата, каквато е сега, е “и вълкът сит, и агнето цяло”. Сега всички фракции в партията имат причина да се мобилизират и да гласуват преференциално. Това ще вдигне изборния резултат без съмнение.
Но няма да потуши вътрешните междуособни войни.

Източник: Фейсбук

* Подзаглавието е заимствано от епиграмата на Георги Кушвалиев, карикатура Йовчо Савов:

(по В.Мухина)
Кошмари снощи ме тормозиха,
събудих се подгизнал целия!
Началото – „Рабочий и колхозница“,
представени от Бойко и Корнелия!
(отпадък от “Дебили – недраги”) Илюстрация Йовчо Савов

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter