Сизифовски мъки
ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: Само ГД „БОЕЦ“ ли спря Пеевски?
Разбира се, много помогна собствената му биология на създание, обитаващо мрака


Весислава Танчева

Както казах вече много пъти, Пеевски няма да е евродепутат. Дишайте спокойно, отказа се! Както ѝ обещах, над 120 писма, разпратени от БОЕЦ до де що има четящо европейско войнство; всичките публикации на Биволь, “Свободна Европа” и другите, включително чуждестранни медии; сигналите до наши и европейски институции; делата, които произтекоха от тях; стотиците коментари на българи по страниците на Верхофстад и АЛДЕ тук; гоненицата, която му спретнахме из официалните му леговища из София, всичко това първо го принуди да се появи поне за седмица на родна земя, макар и наврян в миша дупка някъде из родопските дебри, а после го отказа от Брюксел!

Разбира се, много помогна собствената му биология на създание, обитаващо мрака и видимата му омраза към широки, добре осветени пространства, населявани от други форми на живот, освен собствените му бодигардове.

Помага сигурно и обстоятелството, че въпреки отказа на ВАС да разпореди на ЦИК да извърши фактическа проверка на присъствието му в ЕС през последната половин година, подалото сигнала ГД “БОЕЦ” не се отказа от битката и обжалва. Вероятно това обжалване ще покаже, че Пеевски изобщо не е имал право да се кандидатира.

Остава тайна, след като (според мен) никога не е имал и намерение да ходи на толкова видимо и подредено място, като Европейския парламент, където щеше лесно да се превърне в камък на шия за партията и групата си, защо въобще си причинява участието в листите на втори път?

Да не би наистина да има нужда да се почувства за малко харесван и желан, въпреки цялата условност на тази платена любов?

Източник: Фейсбук

 

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter