Всекидневни новинарски кошмари
ВИКТОРИЯ ТИНТЕРОВА: Телевизорите – първата власт в държавата
Невижданите висоти на низостта


Виктория Тинтерова

Струва ми се, че телевизорите, вече първата власт в държавата, достигнаха невиждани висоти в своята низост. Скелет на предаванията им са трагичните съдби на деца. По 3-4 в предаване. Всеки ден. Тая идиотщина ми е напълно необяснима.

Преди 17 години, когато родих сина си, както щастливо и спокойно си лежах, едни моми донесоха в болницата списание за бебета. Раздадоха ни ги и аз доволно взех да разлиствам шарените картинки. И изведнъж – бааам, статия за внезапна бебешка смърт. Необяснена до сега смърт. Няма да преразказвам – статията беше дълга, а и не искам да сугестирам и други хора…..

Е, сметайте – от  този момент натам, аз се смахнах. Непрекъснато, през 5 минути ходех да гледам диша ли бебето… Питах педиатърката, тя каза да не обръщам внимание на тия работи, ама как да не обръщаш внимание на такова нещо?! Побърках мъжа си, баща си…. Бе въобще – ужас. Мина тоз период. Успокоих се. Един ден – баам, предаване по телевизора за ваксините….

В студиото – деца пострадали от ваксини. „Искрено и лично“ се казваше предаването. Айдее – нова  тревога, подхвърлена този път от водещата Миглена Ангелова.

Тия психоатаки трябва да бъдат прекратени, даже може би трябва някой да ги осъди, ама за много пари. Няма ли нормални хора в тая държава да се намесят? Спрете се, бе… Мръсен въздух, починали от болести деца, сгазени деца, насинени деца в ясли… Отвратителна работа, отвратителна! Префинено копие на издевателствата на Менгеле. И не ми казвайте да не гледам телевизия, защото като не гледаме, тази работа няма да изчезне.

Трябва строга цензура, да да – цензура! Това, което правят е опасно за обществото! Или бой с тояги на голо. Бих ги намазала с асфалт и покрила с пера и бих ги сложила в клетка, да ги разхождам из градовете тия гадове.

Прочетено във фейсбук профила на Виктория Тинтерова

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter