ПатрЕотични игри
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ: Вече сме в апогея на лудостта и саморазрушението
Когато духът се замести от фалшив патриотизъм


Илиян Василев

Гледането на мач на българския национален отбор по футбол е мазохизъм, който не трябва да си причинявате. Символ на всичко, което ни се случва. Пълзяща деградация, която прониква като радиация, и която накрая ще превърнем в омраза към чужденците, вместо да потърсим сметка от властимащите.

Първо свикнахме с малките чалги, във футбола, с мутрите и простащината, която се възпроизвеждат на най-високо равнище в държавата, защото такива са ролевите ни модели. Тези ултраси съществуват защото са изгодни на олигарси и на власт, иначе досега хиляди пъти да бяха поставени под контрол. А щом съзнателно ги развъждат, за да могат утре да дискредитират протест, да сплашат избиратели или неудобни магистрати, политици, журналисти, значи те са част от властта им.

Постепенно повишаваха температурата за свикване с големите чалги в управлението на страната, като свикнахме да гледаме на малките като нормалност.

И сега вече сме в апогея на лудостта и саморазрушението

Утре ще ви говорят, че толкова могат, че премиерът прави всичко. Дори рита “футбол”, и кара “жипа” си за да пести от шофьор.
И ще тръгне да ви убеждава, че Костов и комунистите са виновни за всичко. Нали борим джендърите, македонците, гейовете, черните, бежанците – ето имате и крайния резултат. Идиоти по трибуните, които мразят от спортно чувство.

И изобщо не им минава през главата че първите, които удрят са момчетата от националния отбор

Ако не разбирате – духът го няма. Във всичко си личи, че го няма. И се замести от фалшив паттриотизъм.

Не знам дали разбрахте, снощи България понесе огромен удар върху международния си престиж от много време. И политкоректните журналисти пропускат новината, защото управлението е “всичко е наред”.
Само вижте какъв път изминахме от 1994 до 2019 година? От слава и обединение на нацията до калта.

И утре ще ни занимавате с Боби Михайлов, с Фандъкова, с Борисов, с чалга – пълна и повсеместна чалга. Защото тя е избрана от нас.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter