Всекидневни новинарски кошмари
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ: Пиарът със смъртта е прекалена низост
Направо да започват с разкриване на следващите убийци преди да е станало следващото убийство!


Илиян Василев

В желанието си да натрупат “точки”, Гешев и подкрепящите го структури на криминалистите, преиграват и то с много. По всички медии /да им имам координацията/ текат някакви тотални психотрилъри с обяснения как са разкрили убийците, преди да познаят убитите. 

Направо да започват с разкриване на следващите убийци преди да е станало следващото убийство. Не зная дали съзнават какво означава това?

Не зная, тези хора нямат ли елементарна представа за такт, за смирение, защото те не са герои, а просто служители, които са си свършили работата /ако са я свършили, защото оценката се дава в присъдата на съда. Истинската драма е за семейството и близките на убитите, за едни татковци, майки, баби и дядовци, които няма да ги има.

И вместо да сведат глава в знак на елементарно уважение към паметта на тези хора, защото не са успели да ги опазят /в най-абстрактната степен на отговорност на държавата за живота на всеки нейн гражданин/, те се впускат в долнопробен пиар на “успехите” си.

Действително моралното дъно е достигнато. Не твърдя, че няма място за добра дума за криминалистите, но това трябва да бъде премерено и дискретно, най-вече служебно, защото това е тяхната работа. И изобщо не са с положителен баланс, на фона на ширещата се престъпност и корупция.

По-скромно господа и по-смирено.
Убитите са си убити, загиналите загинали. Пиар със смъртта е прекалена низост.

Бог да прости жертвите! С това трябваше да започнете.
За медиите дори не ми се говори. Те загубиха човешкия си инстинкт.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter