Де го чукаш, де се пука
ИЛИЯН ВАСИЛЕВ: Христо Ковачки е избран за централен нападател на задкулисието по АЕЦ „Белене“
Доган е върховен жрец на обръча, а Ковачки е черноработник-олигарх на терена


Илиян Василев

КЗК отказа да разследва енергийните търговци на Ковачки си има обяснение. Днес го видяхте – 13 кандидати – голяма навалица за стратегически инвеститор на ядрена централа.

Истината е, че Ковачки е избран за централен нападател на задкулисието по този проект. От доста време говоря, че новата им тактика да играят с много играчи, но в енергетиката най-силен е Ковачки. Не, че не съгласува с Доган, той е част от тази мрежа, но Доган е върховен жрец, а Ковачки е черноработник-олигарх на терена.

Този, който потопи държавната въглищна енергетика станал московец, ядреник!

Сделката е проста – Мариците умират, Ковачки в АЕЦ “Белене”. Климатистите доволни. Правете разлика между климатисти и еколози. Първите са финансово лоби, другите са идеалисти.

Нищо стратегическо на пръв поглед няма в Ковачки – никога не може да извади и минимална част от парите необходими за подобна операция, нито ги има, нито има банки, които да му ги дадат. Пък и залозите, които ще представи не струват – активи във въглищни централи, които затварят. Но човекът иска да се разположи централно в разпределението на паричните потоци, като инвеститор по време на строителството и като търговец. Най-големите парични потоци, които ще определят бъдещето на страната.

Изобщо дами и господа, докато громим Пеевски, Цацаров, Гешев, Доган, зад кадър с благословията на Борисов излезе един от главните герои на прехода, който през цялото време остана в сянка.

Вие преценете колко трябва да е силен, за да се страхува КЗК да го разследва след иск на работодателите за манипулации на енергийния пазар и повишаване на цените. Народът плаща, всички мълчат. Държавата на задкулисието.

А, той, през цените на електроенергията трупал ресурс, с който да участва в АЕЦ “Белене”.

За това си мисля, че този път са си написали домашното и ще играят много по-безскрупулно. Богомил Манчев е цвете в сравнение с новите.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter