В нелегалност
И Грета Тунберг ще се бори за климата онлайн
След като се е вслушала веднъж в съветите на здравните експерти, Грета да се поучи, че само образовани млади хора могат да отстояват полезни за обществото каузи


Снимка: Michael Campanella

Грета Тунберг призова кампаниите за борба с климатичните промени да избягват масовите протести, тъй като новият коронавирус се разпространява, но каза, че нейното движение “Петък за бъдеще” ще организира онлайн стачки, съобщават информационните сайтове.

Шведската активистка предупреди своите последователи, че е жизненоважно, да се вслушат в съветите на здравни експерти, които посъветваха хората да избягват големи публични събирания, за да забавят разпространението на вируса, който е заразил над 125 000 души по целия свят.

Ние, младите хора, сме най-слабо засегнати от този вирус, но е от съществено значение да действаме солидарно с най-уязвимите и да действаме в най-добрия интерес на нашето общо общество, написа Грета в Twitter в сряда.

Климатичната и екологичната криза е най-голямата криза, с която човечеството се е сблъсквало някога, но засега – разбира  се в зависимост от това къде живеете – ще  трябва да намерим нови начини, за  да осведомим обществото и да се застъпваме за каузи по начини, които не включват прекалено големи тълпи.

След като се е вслушала веднъж в съветите на здравните експерти, няма да е лошо Грета да се поучи и от хората, които намират, че само образовани млади хора могат да отстояват полезни за обществото каузи. Връщането на шведската активистка в лоното на образованието е повече от наложително. Па макар и дистанционното образование.

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter