Как заглавието „Вашингтон разрушава света“ става още по-злободневно…


Бившият зам.-министър на финансите на САЩ при президента Рейгън – Пол Крейг Робъртс, в  статията си „Washington Is Destroying The World“ (2014), твърди, че

Марионетните правителства в Източна Европа могат да станат причина за Трета световна война

Между редовете.сом (2015)

Роналд Рейгън и Михаил Горбачов прекратиха студената война и отдалечиха заплахата от ядрен армагедон. Сега неоконите и войнолюбците в САЩ, повечето от които зависими от военната индустрия и комплекс, възродиха ядрената заплаха.

Пол Крейг Робъртс

Бил Клинтън наруши споразумението между Джордж У. Буш и Москва от 1990 г. В замяна на това, че Москва се съгласи Германия да се обедини и да стане държава – член на НАТО, Вашингтон  даде писмени гаранции, че Северноатлантическият блок няма да се разраства на изток. Горбачов, държавният секретар Джеймс Бейкър, американският посланик Матлок и дузина декласифицирани документи свидетелстват, че Русия и САЩ са се договорили да няма експанзия на НАТО в Източна Европа.

Но през 1999 г. президентът Клинтън превърна САЩ в един голям световен лъжец. Клинтън присъедини Полша, Унгария и Чехия към НАТО. Джордж Буш-младши добави Естония, Латвия, Литва, Словения, Словакия, България и Румъния към НАТО през 2004 г. Корумпираният и безнадежден Обама пък се погрижи и Албания и Хърватия да влязат в пакта през 2009 г.

С други думи, през последните двадесет и една години трима американски президенти, изкарали по два мандата, казаха на Москва, че договорите им  със САЩ нямат тежест и стойност.

Днес Русия е обградена от бази на САЩ и НАТО, като скоро ще създадат такива и в Украйна (която е била част от Русия в продължение на векове), Черна Гора, Македония, Босна и Херцеговина и може би в Азербайджан.

Голяма част от териториите на бившия Съветски съюз сега е част от империята на Вашингтон. Изразът „преход към демокрация“ за САЩ всъщност означава смяна на господарите в определени региони.

Вашингтон винаги избира марионетка за главен секретар на НАТО. Най-новата такава е норвежецът Йенс Столтенберг. По заповед на Вашингтон, Столтенберг незабавно предизвика Москва, заявявайки че „НАТО има силна армия, присъствие в целия свят, и може да я разполага, където Вашингтон пожелае“. Само по себе си това изказване е в противоречие с официалните цели и на НАТО и причината пактът все още да съществува.

Глупците от Вашингтон със своето високомерие провокираха Москва до точката, в която тя натрупа повече ядрени оръжия от САЩ. Русия се въоръжи със сврухзвукови ракети  ICBM в отговор на разполагането на американския „ядрен щит“ в Европа и по границата с Русия. ICBM са ракети, които внезапно могат да променят своята траектория, и не могат да бъдат свалени по никакъв начин.  Това обаче няма значение за Вашингтон, който продължава да пълни гушите на американските оръжейни компании, и да купува безпомощните системи ABM.

Нещо повече, тези държави, като например Полша, чиито правителства са достатъчно глупави, за да приемат „Евро-ПРО“ и американските системи ABM, могат да бъдат заличени още преди „щита“ да заработи. Вопиющата глупост на платените проамерикански марионетни правителства на Източна Европа, може да се превърнат в причината за Трета световна война.

Най-щастливият участник в задаващия се Армагедон ще бъде американският военен комплекс. Тези алчни негодници, т.нар. частни корпорации, които изсмукват всички публични средства, не дават пет пари за човешкия живот. Техният говорител в Сената – Джим Инхоф, дори извади аргумент отпреди 60 години, според който Америка губи оръжейната надпревара и трябва да влага още повече средства за въоръжаване. Тоест – ние казваме, че рестартираме оръжейната надпревара, която е изключително важна, но само за печалбите на американския военен комплекс и за спонсорите на американските сенатори, повечето от които са част от него.

Но Вашингтон не предизвика единствено Русия, но и Китай

Миналата година Китай даде схематично обяснение как китайските ядрени сили могат да унищожат САЩ. Това беше отговора на Китай на откачения план на Вашингтон да строи нови военни бази от Филипините до Виетнам, за да контролира потока от ресурси през Северно Китайско море. Кое идиотско правителство може да си помисли, че Китай ще позволи подобна интервенция в неговата сфера на влияние?

Китай и Русия имат все по-голямо влияние в световната икономика, правят  опити  да се развиват, сътрудничат си усърдно. Но арогантните психопати от Вашингтон заявяват, че няма да „позволят“ никоя държава, независимо дали става дума за Русия или Китай, да води независима външна политика и да не изпълнява заповедите на Вашингтон.

Ядрената война отново присъства в картата на света. Първо Вашингтон заплашва тези, които счита за свои опоненти. А когато заплашеният   продължи да не се подчинява, Вашингтон започва да го демонизира.

Истината е доста по-различна от версиите на Вашингтон, но самите американци вярват на тези версии, като по този начин стават „сподвижници”  на Вашингтонската война срещу света. Ако Ебола и глобалното затопляне не унищожат човечеството, то глупостта на американските граждани и напъните на Вашингтон да управлява целия свят, със сигурност ще ни довършат.

 

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter