От избор, на избор...От човек на човек...
МИНИСТЪР АНАНИЕВ КЪМ МАЯ МАНОЛОВА: Г-жо Омбудсман, Не искам извинение от Вас за хаоса, който създавате в системата
Наливат ли протестиращите сестри вода в евентуалната предизборна мелница на Мая Манолова?


Министър Кирил Ананиев публикува в сайта на здравното министерство обръщение към националния омбудсман Мая Манолова. Текстът провокира вниманието ни върху постоянното присъствие на Манолова в събитията организирани от протестиращите медицински сестри. Като се присъединяваме към справедливите искания на професионалистите по здравни грижи, няма как да не отбелижим, че напоследък, ако човек иска да се запознае с програмата на националния омбудсман, трябва да прочете постът, който водещата фигура на протестите Мая Илиева е качила на 7 юни във фейсбук групата Медицински сестри:

Дотогава продължаваме, като ние си знаем с протести, блокади, стачки, оставки, който каквито възможности има ИЗБОРЪТ е ваш. Нека този месец да ги подлудим и след това отново на есен с “песен” ударно да се завърнем.
На 11.06.19г Ст.Загора протест с шествие
На 13.06 до 20.06. Видин ефективна стачка
На 14.06.19г Кърджали , Момчилград, Ардино, Златоград блокада на пътя за магистрала Маказа
На 18.06.19г Враца протест и блокада на пътя пред болницата
На 21.06.19 Пазарджик блокира пътя за Пловдив
На 26.06.19г Троян ефективна стачка
Очаквам дати от Сливен,Казанлък, Девин, и София. Ако има още желаещи ще ги включим с удоволствие.
Г-н Ананиев да ни очаква пред МЗ за гладната стачка скоро…

На 11. 06. Манолова се присъедини към протеста в Стара Загора. Медиите показаха, че заедно с омбудсмана протестиращите не надхвърляха 20 души. Междувременно анонсите за Мая Манолова като кандидатура на левицата за столичен кмет зачестиха. Председателят на БСП – София и член на ИБ на БСП Калоян Паргов заяви пред Нова тв:

Категорично бихме подкрепили Мая Манолова.

В интригата се намеси и Татяна Дончева, която коментира пред Хекимян, че Манолова щяла да бъде силна кандидатура на левицата.

В случая проблемът е, че сред напълно справедливо протестиращите специалисти по здравни грижи у нас вероятно има и такива с леви убеждения, както също така е вероятно да има привърженици на други политически сили, а не непременно фенове на БСП. Да не стане така, че наесен „с песен“, както обещава главната организаторка Мая Илиева – голямата част от протестиращите да се запитат:

Оти ги ручааме жабетата?

Колкото до организаторите, които не бихме нарекли активистки – те може би вече си правят сметка за служби в общинската администрация.

Пълният текст на обръщението:

Уважаема госпожо Омбудсман,…

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter