Продължение на темата:
Поканата на Меркел ще се окаже невинна грешка в сравнение с Глобалния пакт за миграция на ООН



Продължение на темата

През юли всички 193 държави-членки на ООН, с изключение на САЩ, които се оттеглиха миналата година, одобриха Пакт за миграцията. Документът беше посрещнат на нож от много страни в Европа – Унгария, Полша и Австрия категорично отказаха неговото подписване и изразиха опасения, че пактът може да ограничи суверенитета. В България съдържанието на Глобалния пакт за миграция не е познато, а за официалната позиция на страната ни не може да се каже повече от дежурното изчакване да застанем зад такава на ЕС.

Правителството не може да подпише пакта без решение на парламента, защото той засяга националния ни суверенитет и решава глобални въпроси. Заобикалянето на парламента ще е нарушение на Конституцията, защото пактът не е международен договор и не подлежи на ратификация.

Георги Марков, депутат от ГЕРБ:

Глобалният пакт на ООН за миграцията е лудост и цинизъм!

Глобалният пакт на ООН, който предстои да бъде подписан на 10-11 декември в Маракеш, Мароко, е лудост и цинизъм! Това е мнението на юриста Георги Марков, бивш конституционен съдия и депутат от ГЕРБ, един от безкомпромисните противници на безконтролната миграция в Европа. Аз няма да го подкрепя, категорично заявява Георги Марков в интервю пред ПИК.

В документа от 34 страници миграцията е наречена „източник на благоденствие и постоянно развитие на света“, а правителствата се задължават да формират пътища за редовна миграция. При представянето му генералният секретар на ООН Антонио Гутериш пък нарече миграцията „положителен глобален феномен“.

Според Марков обаче документът на практика е гавра с жертвите на миграцията на ножа, които дадоха държави от Стария континент – малолетната Мия в германския град Кандел, малолетната Сюзан във Висбаден, младият германец в Кемниц и редица други.

Засегната от Глобалния пакт на ООН ще бъде Европа, тъй като притокът е именно към европейските държави, а не тече в обратна посока „Европейците не са тръгнали към Близкия изток, черна Африка и Азия“, коментира юристът. Той смята, че ООН провежда нов вариант на плана на Джордж Сорос, който предвиждаше Европа да приема по един милион бежанци годишно – приток, който да ликвидира християнския характер на континента.

Бившият конституционен съдия е категоричен, че „правителството не може да подпише пакта без решение на парламента, защото той засяга националния ни суверенитет и решава глобални въпроси. Непрекъснато повтаряме, че сме парламентарна република, но това важи не само за президента, а и за правителството. Заобикалянето на парламента ще е нарушение на Конституцията, защото пактът не е международен договор и не подлежи на последваща ратификация от парламента, затова е необходим превантивен контрол. Ако Народното събрание бъде заобиколено, това ще е коледен предизборен подарък за Корнелия Нинова“.

„ООН трябва да си посипе главата с пепел, защото не спря Меркел: „Елате, ще се справим”, каза тя. Те дойдоха и тя не се справи. Ерата „Меркел“ свърши, а ерата „Макрон“ също свърши, но преди да е започнала. Вчера френските агенции признават, че Льо Пен води пред Макрон с 21% на 19%“, цитира Марков последни социологически данни. Според него спадът в подкрепата за Макрон и партията му е напълно логичен, защото френският президент нарича Виктор Орбан и Матео Салвини „проказа“, докато проказа, по думите на Марков, са милионите незаконни мигранти в Европа.

„Орбан посочи, че пактът е злокобен и създава правното понятие „право на миграция”, което никога не е съществувало и на практика поощрява миграция. Последва го Австрия, Чехия, Полша, Хърватия и Словения. Идва ред на Италия, Словакия, Дания. Себастиан Курц, който председателства Съвета на ЕС, даде забележителна пресконференция и заяви, че няма да отиде в Маракеш и няма да подпише пакта. Курц направи 28 бележки по документа и каза, че Австрия няма да приеме бежанци поради бедност и климатични промени, както повелява документът“, твърди още Георги Марков.

Припомняме, че единствено САЩ обявиха предварително, че се оттеглят от пакта, а президентът Доналд Тръмп препоръча на европейците да внимават с миграцията, тъй като тя променя и културната среда, и средата за сигурност.

„Шапка свалям на Тръмп. Той отказа да слуша тези в ООН, защото пактът нарушава суверенитета на Щатите“, коментира Георги Марков.

Ангел Джамбазки, евродепутат  

Над Европа надвисва нова опасност – Глобалният пакт за миграция на ООН

Над Европа надвисва нова опасност – Глобалният пакт за миграция на ООН. Това се казва в позиция на представителя в Европейския парламент Ангел Джамбазки в отговор на заявките, че България ще подкрепи документа в Мароко през декември тази година.

Глобалният пакт за миграцията предизвиква сериозни тревоги и основателни опасения. Под табелата „легална миграция“ се отваря широко вратата на милиони ислямисти и икономически мигранти, които ще залеят Европа. Географското положение на България ни задължава да бъдем особено внимателни към подобни документи.

Приемането на Глобалния пакт би довел до катастрофални последици за българската държава. Той ще задължи България поради геополитическото ѝ положение да създаде пътища за редовна миграция. Нещо повече, предвид заложените изисквания всяка една страна ще трябва „задължително да приема, осигурява и гарантира всеки един бъдещ мигрант“ и съответно социалната ни система би рухнала. Средствата, които са събирани от всеки един български данъкоплатец, ще отиват за издръжка на един такъв несигурен поток от мигранти, като дори се предвижда тези от тях, които нямат лични документи, да получават такива от приемащата държава и автоматично да могат да се ползват с правата на всеки български гражданин.

Подобен документ, който облечен под формата на юридически необвързващ пакт, заплашва подмяната на етническия състав както на българската държава, така и на цяла Европа. Държавите са заплашени от икономическа криза и колапс на социалните им системи. С безпроблемното предоставяне на нови лични документи за самоличност на мигрантите се застрашава международната сигурност и широко се отварят вратите за нова вълна от терористични атаки.

Позицията, която българската държава следва да заеме, е отново същата като на Унгария, която отказа да подпише подобен документ, имащ за цел да възпрепятства възстановяването на политиката на Съюза за европейска сигурност.

Източник: ПИК, Епицентър

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter