Пандемията
ПРОФ. ЛЪЧЕЗАР АВРАМОВ: COVID-19! Лечение съществува – евтино, доказано и ефективно
Има ли спасение от перфектната буря на глупостта?


Проф. Лъчезар Аврамов

Професор Лъчезар Аврамов е доктор на физическите науки. Създател на лаборатория “Биофотоника” в Института по електроника на БАН и “Национален център по биомедицинска фотоника”. Автор и съавтор е на над 200 научни публикации в областите на биофотониката, квантовата електроника, оптичната спектроскопия, фотобиологията, биофизиката, радиоелектрониката, наномедицината. Ръководил е повече от 50 научни проекта с университети, научни институти и индустриални партньори от Великобритания, Италия, Гърция, Испания, Германия, Швейцария, Австрия, Украйна, Белорус, Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния, Индия и др. Той е единственият български учен, номиниран за Наградата на ЕС за върхови научни постижения “Декарт” за изследвания в областта на фотофизиката на рака.

Снимката е предоставена от автора, източник в. “Труд”

Намираме се в състояние на война срещу невидим враг! – тръбят предимно политици, милиционери и други поклонници на „твърдата ръка“ и неограничената власт.

Обединява ги предимно непознаването на вирусологията, епидемиологията и икономиката. Но и членове на ръководството на Български лекарски съюз припяват на този хор, като д-р Асен Меджидиев, който работи като „интернет доброволец“ във Втора градска болница. Дори позицията на началник щаба на епидемията, генерал Мутафчийски, е подозрително динамична. На 08 март той твърди – няма основание за паника, пациентите, при които е потвърден коронавирус, са в добро състояние, а пет дни по-късно – Задава се епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история. Става въпрос за физическото оцеляване на населението на Европа!

Засега не е ясно къде е взето решение за разпалване на паника

В същото време, стотици богобоязливи миряни и обикновени глупаци се тълпят в църквите, за да поемат причастие с обща лъжичка. Според канона, въпреки обявеното извънредно положение. Вярно, лъжичката е сребърна, но такива са били и лъжичките по време на чумните епидемии. Пенсионери, фрашкани със съпътстващи заболявания, се тълпят в пощенските клонове и викат:

Ела вирус, изяж ме!

Естествено, най-балансирана позиция имат специалистите.

ПРОФ КОСТА КОСТОВ: Мога само да се моля да няма твърде много тежко болни

Проф. Коста Костов предупреждава, че пандемията е уникална по своите мащаби и глобалните мерки, които предизвика, но увлечени в нея не бива да забравяме, че по други причини, с които се сблъскваме ежедневно, умират всеки ден хиляди по целия свят. Реакциите на обществата и политиците към глобалната заплаха са мярка за тяхната зрялост, тест за готовността на здравните системи и политиците да посрещнат това предизвикателство. Проф. Радка Аргирова отбелязва, че се появява паника и страх, който е обоснован само когато няма предпазни облекла. Ръкавици и маска са достатъчни за обикновения случай. Темпът на увеличение на заболелите с коронавирус е съвсем очакван. Доц. Атанас Мангъров споделя:

В над 80% от случаите прeбoлeдувaнeто преминава безсимптомно или c минимални симптоми Когато се натрупа достатъчно имунно население епидемията ще намалее или ще спре. Тези мерки, които се вземат са нужни при особено опасна инфекция, вариола или ебола, при които смъртността e 60-70%. В настоящата ситуация, просто ще си разсипем икономиката.

Без да се вслушва в мнението на експертите, обществото е завихрено във вълни на паника, безотговорност и волунтаризъм. Важни решения се вземат от лица и институции със съмнителна компетентност. Д-р Стойчо Кацаров отбелязва, че вместо да се задейства приетия през 2006 г. „Национален план на Република България за готовност за грипна пандемия“ страната се управлява със заповеди и решения, вземани незнайно от кого по тъмни доби. Няма Национален пандемичен комитет, няма национална политика, няма регионални политики, няма маски, облекла, няма подготвени лекари, медицински сестри, санитари, няма реанимации и реаниматори – перфектна буря на глупостта!

Последиците са неизвестни, но е напълно известно, че от всяка катастрофа има печеливши и както винаги възниква въпросът, който са формулирали лаконично мъдрите римляни

Cui prodest? Кому е изгодно?

Отговорът е пределно прост – на обичайните две категории – разпоредителите с парите на другите, политици и чиновници и на търговците със здравето на другите, адептите на химическата медицина.

Основен довод за предприемане на разрушителни, в своите крайности, действия за физическа, социална и икономическа изолация на народонаселението е твърдението, че срещу инфекцията от коронавирус няма лечение. Всички надежди са отправени отново към създаването на ваксина, за която се излива потоп от обществени ресурси. Въпреки че е ясно, че приложението ѝ срещу COVID-19 ще бъде възможно, когато епидемията отдавна е отминала. Както с вируса SARS, който бушуваше от зимата 2002 до пролетта на 2003 г. и изведнъж изчезна между май и юни. Но тогава ще се зададе COVID-21, за който ще бъде нужна друга ваксина и други милиарди. И така…, до края на света или до края на глупостта!

Три жени – изследователки, гордостта на Италия разчетоха убийствения коронавирус

А лечение съществува – евтино, доказано и ефективно. При това универсално.

Интравенозно приложение на високи дози витамин С

Още през 1976 г. двукратният носител на Нобелова награда Linus Pauling заедно с Dr. Ewen Cameron демонстрират успешни резултати от венозното приложение на високи дози витамин С (IVC), увеличаващи преживяемостта на пациенти с напреднали туморни заболявания. Последвали проучвания показват, че IVC разрушава кръвоснабдяването на туморните клетки, индуцира самоубийството им и редуцира възпалението в организма. В хода на множество изследвания са доказани редица фармакологични ефекти, включващи: намаляване на оксидативния стрес (недостига на антиоксиданти в тъканите), свързан с инфекцията, стимулиране на продукцията на интерферон и други антивирусни цитокини (малки сигнални протеини, които регулират функционирането на имунната система и имат антивирусна активност), въздействие върху възпалителния процес, директен антивирусен ефект и др. Основавайки се на 20 годишен изследователски опит от венозното приложение на високи дози витамин С, Dr. Hugh Riordan създава свой протокол (Riordan protocol) за лечение на онкологични заболявания, който понастоящем намира приложение и за лечение на инфекциозни заболявания.

Пандемията с COVID-19 стана повод за повишен интерес не само към методите за превенция, но и към такива с възможности за лечение. На 26 януари 2020 г. в  списание Journal of Orthomolecular Medicine е предложен конкретен протокол с детайлно описание на възможностите на ортомолекулярната медицина и в частност лечението с високи дози витамин С. В друга публикация, от 2 февруари 2020 г. е представен протокол на Японския колеж по интравенозна терапия (JCIT) на остри вирусни инфекции (грип, херпес зостер, обикновена настинка, рубеола, паротит и др.) На 03 март 2020 г. Dr. Gifford-Jones, възпитаник на University of Toronto и The Harvard Medical School пише:

Аплодирам лекарите в болница в Ухан, които обявиха началото на рандомизирано, тройно сляпо клинично проучване за оценка на ефективността на 12-24 грама на ден интравенозен витамин С. Но резултатите няма да бъдат известни с месеци. Междувременно хората умират излишно. Нима китайските здравни власти не знаят, че вече има достатъчно изследвания? Защо Световната здравна организация (СЗО), с огромните си ресурси и експертен опит, се колебае по този въпрос? Витамин С е евтин, безвреден и доказано ефективен за намаляване на смъртността от вирусни инфекции. Да не се предоставя на пациенти със COVID-19 е близко до медицинско убийство. Изчакването на резултатите от това проучване преди лечение на пациенти с IVC допринася за безполезна смърт. Ако подобно забавяне се случи с член на моето семейство, аз бих го определил като престъпна небрежност и убийство. И бих спечелил в съда.

Озонотерапия при лечението на вирусните инфекции

Проучванията върху лечебните възможности на озонотерапията датират повече от един век. Широко популярни и добре документирани са възможностите на озона, освен за дезинфекция, стерилизация и за локално приложение върху инфектирани рани и лечение на повече от 114 заболявания. От 1950 г. германските лекари прилагат озонотерапия при злокачествени заболявания, в комбинация с конвенционални методи на лечение. След 1980 г. вниманието на медиците се насочи към лечението с озон на бактериални и вирусни инфекции. Редица съобщения представят успешни резултати при HIV, вирусен хепатит, Ебола. Експериментални и клинични проучвания демонстрират, че в качеството си на мощен окислител озонът разрушава протеините на вирусната обвивка. Озонът също индуцира отделянето от левкоцитите на цитокини – регулаторните  молекули на имунните реакции. Стимулирането на имунните механизми значително намалява циркулиращите вириони, зрелите вирусни форми. Лечебният ефект включва и редуциране на възпалителния процес, подобряване на клетъчния метаболизъм и подобрява качествата на кръвта, свързани със снабдяването на тъканите и клетките с кислород и нужните им хранителни и структурни елементи.

Според резултатите от експеримент, проведен в националната лаборатория Р3, в Китай, ръководен от Prof. Li Zelin, озонът се е оказал ефективен при вируса SARS, отгледан върху бъбречни клетки на зелена маймуна, постигайки степен на убиване от 99,22%. COVID-19, открит в Ухан и SARS, принадлежат към едно семейство коронавируси и е доказано, че са 80% идентични в геномните им последователности. Следователно е разумно да се предвиди, че озонът може да бъде еднакво ефективен за предотвратяване и контрол на заразата с новия коронавирус. Prof. Zhou Muzhi от Tokyo Keizai University пише в голяма статия

Озон: Мощно оръжие за борба с огнището на COVID-19:

Повечето вируси, пренасяни във въздуха, като грипния вирус, избухват през есента и зимата и изчезват през пролетния и летния сезон, през цялата човешка история. Почти изглежда, че има невидима „Божия ръка“, която блокира разпространението на вируси, изчиства епидемията и спасява хората. Експертите в световен мащаб са правили редица проучвания, за да се разбере защо се появява това явление, след като е доказано, че температурните промени не влияят значително на вирусите.

В този контекст prof. Zhang Yue счита, че озонът със своите дезинфектантни и бактерицидни способности може да бъде истинска „ръка на Бог“ и да бъде приет като важно оръжие в глобалната борба срещу COVID-19.

Биомагнитна терапия с магнитни двойки

През 1988 г. Dr. Isaac Goiz Duran, физиотерапевт от Мексико, поставя началото на нова медицинска наука – „Биомагнетизъм“  и изгражда теорията и концепцията на терапията с магнитни двойки (Biomagnetic pair, БМТ), която е крачка напред в познанията ни за влиянието на магнитното поле върху здравословното състояние на човешкия организъм. Неговите проучвания систематизират симптоматиката на различните инфекции и я свързват с определени точки по повърхността на човешкото тяло с нарушен магнитен поляритет. Сканирането на тялото с двойки постоянни магнити спомага за откриване на специфични вируси, бактерии, гъбички и паразити, които според Dr. Goiz намират в организма свои алкални или кисели ниши за оцеляване, а чрез подходящо подбрани магнитни въздействия се получава терапевтичен ефект при почти всички инфекциозни заболявания. Натрупаният до момента опит от практическото приложение на биполярната биомагнитна терапия показва, че значими резултати могат да се очакват при следните заболявания: алергии, анемия, астма, синузит, акне, мигрена, СПИН, аритмия, диабет, хепатит, херпес, остри и хронични инфекции, хронична умора, алцхаймер, артрит, ревматизъм, нарушена циркулация, храносмилателни нарушения, белодробни заболявания, кожни заболявания, менструални нарушения, дисфункция на жлезите с вътрешна секреция, стрес, Паркинсон, висок холестерол, сексуални разстройства, безплодие, менингит, язви, депресия, емоционални проблеми, рак (според Dr. Goiz без предшестваща химио и лъчетерапия) и други.

Изложените съображения въобще не са само теоретични, а се основават на клиничната практика на единствения в България Медицински център, в който се лекуват хронични и онкологични заболявания с методите на Интегративната медицина. От създаването на клиниката през 2006 г. през лечебната практика са преминали повече от 6000 болни, повечето в напреднал стадий на рак.

Получените резултати са безпрецедентни в световната онкология и демонстрират ремисия в около 80% от случаите

Преобладаващата част от лекуваните пациенти (над 90%) са с утежнен статус и висок риск за сезонни вирусни инфекции и техните усложнения, които представляват директна опасност за живота им. Ежегодно, в месеците на сезонните вирусни инфекции, около 40% от пациентите са засегнати от тях. Натрупаният до момента опит дава възможност да бъде направена оценка и на резултатността на използваните методи за лечение на остри и хронични инфекции. За близо 15 години, при нито един от лекуваните болни няма регистрирано респираторно или друго вирусно усложнение. С използваните методи (интравенозно приложени високи дози витамин С, озонотерапия и БМТ) всяка инфекция се ликвидира обичайно в рамките на една седмица, без наличието на токсичност и усложнения.

От перфектната буря на глупостта има спасение и то е в нашите ръце и ум

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter