Ренета Инджова: Само бирничеството държи властниците на власт


Прави се четвърто повишаване цената на газта за тази година. Както е тръгнало, може да има ново повишаване на цената и на Нова година. Това каза бившият премиер Ренета Инджова, известна още като Желязната лейди, по БТВ.

Регулаторът  е приел една политика – на три месеца да повишава цената нагоре. Тъпкано искат да ни го изкарат. Около една трета ще е това повишаване. Българската икономика в този микс, не може да понесе такова повишаване на цените. Нищо не гарантира, че парите от Топлофикация ще отидат в Булгаргаз, а оттам в Газпром. Там е куче влачи. Ние не знаем какви са тези договори.

Не може един  енергиен  сектор да разчита, че като  да му дадат утре парите, той  ще закърпи дълговете, без да знае какви са и колко са. Като телефонните терористи са. Може да ни накарат като тях  предварително да си плащаме за парно. Току-виж  и чипове ни сложили. Дали населението може да понесе това? Не може да се управлява комплекс  с бирничество.

Увеличението е практика. Властниците седят на власт именно от това – да събират от хората. Няма да им стигне енергия на хората да стигнат до недоволство. Това е механизъм за биологично унищожаване на населението.

Чух, че един мастит банкер каза, че се увеличават цените на парното, защото сме богати.  Властта може да бъде свалена от външни сили. Тази сглобка да се накачулят всички ТЕЦ – Марици, Студен резерв и т.н. – тук са хвърлени пари за инвестиции, а това са всъщност разграбени ресурси. Това става с необяснимо мълчаливото одобрение на основния ни газов доставчик. Това е една симбиоза, която има огледалното си отражение във властта, предвид на това , че световните изисквания на новата философия за развитие на властта, е че тази сглобка ще бъде развалена.

Вече от нищо не се удивлявам. Осигурени са порции за всички.  От 8 страни, които е трябвало да предоговарят цената на  газта с Русия, само България шикалкави и не е направила нищо.

Кой ще регулира печалба. Казват, че щели да препоръчат на веригите да продават хляб без печалба. Цял живот ще анализираме абсурдни неща. Сега ли ще пълним социалната кошница?!  Какво ще им сложат там – цената на парното, здравните вноски, които на същия принцип искат да вземат едни допълнителни осигурителни вноски. Нищо, че 40 години са внасяли досега. У нас парите, които се събират за данъци, се използват за попълване на дупки.

Какво ще правят – ще раздават сутрин по един хляб. Значи да отварям сутрин като звънят. Не съм видяла статистически анализи. Не  вярвам на българската статистика. Нека да излезе един и да каже, че в България има 30 на сто скрита икономика.

Източник: News of България

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter