Човек за човека е брат, разбра ли бе гад?*
СТОИЛ СТОИЛОВ: Боят срещу интелигенцията е стар номер на всяка власт
Както казва един умен човек, добре че не е била конната полиция с извадени саби, обърнати с тъпото


Стоил Стоилов

Снимка фотоколаж от фейсбук профила Andrey Ralev: “Това не е Беларус, а България! 126 души бяха арестувани по време на демократични протести вчера срещу правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ (горд член на ЕНП – Европейска народна партия). Сред тях моите добри приятели: Борислав Сандов, съпредседател на Българските зелени (Зелено движение) Димитър Кенаров, независим журналист, който отразяваше протестите Стоян Бешков, биолог от Национален природонаучен музей” 

Слушам обясненията за побоищата преди два дена и се чудя да плача или да се смея. Засега само попържам.

Трябва да си малоумен след толкова дни протести в т. ч. с доказана тенденция за радикализация, да не стоплиш, че ще стане по-лошо.

Какво пречеше още на 5-я ден полицията да сложи 10-тина рамки за проверка на багаж и лични забранени средства с по две полицайчета на няколко улици. На другите улички да сложи по 2 полицайчета, които да упътват хората откъде да минат? Отровното трио да отправи апел към протестиращите да спазват тези правила.

Няма лошо наблиза да има 2 – 3 групи за бързо реагиране с всички средства за бързо неутрализиране на агресивни лица – спрей, газови гранати, гумени куршуми, арестантски клетки, водни оръдия и др.? Тяхното наличие трябваше да се афишира, за да има възпираща функция.

Полицията има специална структура за следене на т. н. футболни ултраси. Сигурно ги познават по лице, адрес и рождени дни. Какво пречеше тези идиотчета да бъдат профилактирани и предупредени да не припарват в малкия център и до протестите.

Сега ни разказват приказки от читалищни вечеринки. В палатките имало камъни, бомбички и коктейл “Молотов”. Че кой пречи да се обискират палатките когато полицията реши?

На Корал може, а на площадите не?

Сори, ама тая работа вони. Нагласена е така, за да може под прикритието на борба с ултарасите и т. н. криминални елементи и гамени с криминални регистрации, да се набият част от нормалните протестиращи на случаен принцип и да се внесе страх и отказ от участие в протестите.

Боят срещу интелигенцията е стар номер на всяка власт.

Както казва един умен човек, добре че не е била конната полиция с извадени саби, обърнати с тъпото.

Прочетено във фейсбук профила Stoil Stoilov

*Епиграма на Радой Ралин

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter