Всекидневни новинарски кошмари
EЛЕНА ГУНЧЕВА: Законът – живият кошмар на българите
България ще стане страна, свободна от чума, когато изхвърлим от управлението мафиотската шайка, която ни унищожава


Елена Гунчева

НОВИНИТЕ ДНЕС, 12.08.2019 Г.

– РУСКАТА МЕЧКА И БОКУШКА ГЛУПАКА. Безспорно политическата новина на деня е срещата на премиера ни с Медведев. Е, не е специална, но на един и същи форум дипломацията изисква да се срещнат, дори и нищо съществено да не си кажат. Както и се случи. Среща протоколна и формална.На която Бокушка Глупака мазно се подхилкваше и кършеше ръце, а Медведев откровено се забавляваше. Нашият се опита недодялано да договори нещо, но получи само усмивки и пожелания. Заедно с дипломатичното изказване на руснака, че Черно море трябва да си остане място за туристи, яхти и фериботи. Не спомена, че България иска натовски бази в Черно море, нито за акостиралия американски разрушител във Варна. Но и какво да очакваме като договорка в тази ситуация!

– ПЛАТИХМЕ, ЧАКАМЕ ГОДО. Днес стана плащането на 1,256 милиарда долара за Ф-ърчилата, които ще ни ги доставят след около пет години. Явно в духа на стратегическото евроатлантическо сътрудничество, спонсорираме бедна Америка. Интересно защо други, вътрешни плащания, например за увеличения на пенсии, детски надбавки, социални помощи, заплати, се бавят почти с времето, необходимо за построяването на таралясниците. А за Големия Бял Баща, имаме веднага пари, дори с цената на нов държавен дълг. В същото време, Турция обмисля да купи от Русия изтребители Су-35. Та се чудя за какво въобще си даваме парите.

– ЗАКОНЪТ – ЖИВИЯТ КОШМАР НА БЪЛГАРИТЕ. Мислителите в управляващата шайка намериха нов начин да съдерат още една кожа на аборигените. Всяка кола – касичка! За кефа да карате кола ще се бъркате не само с увеличения данък, не само с безумните такси и винетки, но и ще трябва да ги регистрирате в специални пунктове, заедно с друг вид талони. По прости разчети – около 700 лева на кола. В пълен ход е превръщането на повечето българи в крепостни селяни, които не могат да мръднат от населеното място, в което живеят. Държавата се опитва да превърне колата в лукс, достъпен само за „наште“ хора.

– УРОНЕНИЯ ПРЕСТИЖ НА ТЕРИТОРИЯТА. От мотивите на съдебното решение на Административния съд в Сливен става ясно, че Ана Петрова със защитата на ЗДРАВОТО си стадо е уронила престижа на България и не можем да започнем процедурата за „страна, свободна от чума“. Ето ви я европейската демокрация. Правата на отделната личност са нищо. Никой няма право да рита срещу европейските нареждания. Дори да са против здравия разум. Дори да са против националните интереси. И не, не съм съгласна. България ще стане страна, свободна от чума, когато изхвърлим от управлението мафиотската шайка, която ни унищожава.

– И ОКТОМВРИ ЩЕ СТАНЕ …МАЯ. Проектът „Мая“ много си вярва. Днес в прав текст заяви, че не е поискала, не е станала кмет на София. Не й трябвали партии, тя разчитала на гражданите. Но позиция какво смята да прави, какви са й вижданията, няма. Няма и да има. Но пък, както знаем, Делянчо осигурава много граждани. Дори столичани в повече. Дилемата на столичани между Сцила и Харидба.

Елена Гунчева – фейсбук инфлуенсър

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter