Извънредното положение
АДВ. МАЛЕНА ШЕЙТАНОВА: Ние всички сме във война с малодушието и страха
Няма извънредно, военно или законово положение, няма тоталитарна диктатура или наказание, което да може да ви отнеме свободата да мислите


Малена Шейтанова

За едно нещо ГенМут беше много прав: ние сме във война. Не старите, не баба ни, мама ни, дедо ни – Ние всички сме във война с малодушието и страха.

Oткакто свят светува всяка власт, военна или религиозна, използва екзистенциалния страх от смъртта за манипулация на масите – и е крайно изобретателна в употребата му:

Един страх – много ползи

В тази война конкретно употребена беше емоционалната привързаност на активно работещите и млади хора към техните родители. Тази лъжа, че ако те сега НЕ си останат вкъщи, спрат всяка дейност, поставят живота си на стоп, слушат и се подчиняват, и приемат безапелационно ВСИЧКИ ограничения и рестрикции, които могат да им бъдат наложени, независимо колко нелогично и да изглеждат, с това те ще убият родителите си и всички възрастни и уязвими хора – беше  една политическа перверзия. И фактологична лъжа.

Ще минат години докато излязат на бял свят доказателствата кой и какво точно стои зад епидемията Covid-19. Но резултатите от него са сега – те  идват СЕГА. И всеки взима решенията за своето поведение сам.

Няма извънредно, военно или законово положение, няма тоталитарна диктатура или наказание, което да може да ви отнеме свободата да мислите – искам  да помните това в утрешния ден.

И във всеки друг ден, в който това ще бъде последната линия на разделение между разума и хаоса

Между умереността и разбеснялата се, безсмислена агресия. Между здравето и болестта. Между живота и смъртта.

Искам да не забравяте само едно: всичко, което имате днес, всичко съществено, което използвате и на което се радвате, го дължите на хората, които са вървяли срещу течението и въпреки всички забрани, не са спирали да мислят с главата си. На хората, които са казвали, че Земята е кръгла и са горели по кладите за това. За да имате днес свободата да мислите. И да заявявате каквото мислите.

АДВ. МАЛЕНА ШЕЙТАНОВА: Смъртта не е страшна! Страшно е неживеенето…

Вие ще умрете – всеки един от нас и това е единственото 100% сигурно нещо в този живот. Никой не може да ви каже кога – няма такъв човек на земята. Но това, дали ще живеете във времето преди да умрете – това  го решавате вие. Никой диктатор, никоя институционализирана лъжа, и никой гологлав номенклатурчик не може да ви отнеме това.

ДОКАТО ДИШАТЕ. СЪС ИЛИ БЕЗ АПАРАТ! НИКОГА!

Освен ако Вие не го допуснете, сами.

Прочетено във фейсбук профила Malena Sheytanova

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter