COVID-19
АДВ. МАЛЕНА ШЕЙТАНОВА: Смъртта не е страшна! Страшно е неживеенето…
От Ленин до Ердоган – всеки диктаторски режим идва на власт с насаждане на масирана психоза


Малена Шейтанова

Първо жертва на глупостта пада културата – винаги  първо. После пада правото – веднага  след културата. Човешките права и свободи. Те са втори на ешафода – правото  на избор, на придвижване, на взимане на базисни решения. Правото на живот и ценността на отделния човешки живот. След тях пада всичко останало…

Докато не остане нищо

Всеки отделен, порядъчен човечец, вкопчен в животеца си, в истерията, в страха, който го е водил винаги за всичко и всяко едно негово решение, от зората на живота до безсмисления му край – вечната  разменна монета – СТРАХЪТ . Нищо не е по-страшно от него.

Дори самата смърт е безсилна пред страха

Смъртта не е страшна! Страшно е неживеенето. Безправието. Без(с)мислието. БезУмието: това е страшно. И то отдавна е факт. Реалност, пандемия, която владее света на хората и за която няма лек измислен – и  на никого не пречи че няма. Просто едни и други икономически интереси умеят добре да търгуват резултатите от тази пандемия: паниката от това да изгубиш нещото, което никога не си имал и да жертваш в страха си всичко, което имаш. Днес.

Никой не ни е обещавал безсмъртие на тази земя

Всеки трябва да умре от нещо и ако не е готов да приеме този факт за себе си, значи не е подготвен да живее изобщо.

Ако пред пренебрежимия риск от смъртта ще поставим жертва малкото позитивно, постигнато за хората с цената на милиони години еволюция и неизброимите пропилени животи, жертви и кръвопролития – като  например наука, цивилизация, култура, демокрация, човешки права и свободи – всичко  това ще отиде в кофата за боклук в името на паниката да не се заразиш с нещо, което има шансът 0,5% да те убие – то  ти никога не си живял/а. Но неживеейки, се опитваш да убиеш и всички НАС. Опитваш се да убиеш целия ни свят и всичко, постигнато в него.

А това е много повече щета, отколкото всеки съществувал вирус, бил той корона или цървул, някога е постигал – повече  дори от самата чума.

Днес биват подлагани на незаконно ПРИНУДИТЕЛНО ХОСПИТАЛИЗИРАНЕ пациенти със СЪМНЕНИЯ за заразяване, които дори нямат симтомите на болестта. Днес, когато случаите на корона грипа са 4. Утре ще бъдат 400, а другиден 4000, независимо колко права и свободи ще погазим, колко предприятия, бизнеси и държави ще затворим, защото това е, което вирусите правят – ЗАРАЗЯВАТ! Тогава какво?

Ще арестуваме хора по подозрение, че са били в контакт със заразени?

Ще разстрелваме от упор на улицата за кашляне на обществено място? За несимпатчен, болнав вид?? Да минимизираме риска за обществото???

Винаги тези две неща са антагонисти – опазването  на обществения интерес и личния. Въпросът е чий интерес тук е общественият. И що за общество сме, в което личните права и свободи не значат нищо? Ако ние живеем в държава, склонна да ограничава и жертва всеки един гражданин, базирано на ПОДОЗРЕНИЯ и в името на опазване на благото – живота на 1-я процент хора, които нямат съпротивителните сили да оцелеят и преболедуват тривиален грип – какъвто  по дяволите Е това измислено, медийно създадено заболяване, ние жертваме всичко. И всички. В името на една пълна лудост. В името на една медийна лъжа. В името на Нероден Петко, който идва и помита всичко и всички.

Не живеем във времената, когато е могло просто да хлопнеш кепенците и да заключиш 30 града и 180 села с населението вътре, да ги оставиш да измрат или направо да им драснеш клечката и така да приключиш епидемията – сега сме глобално село и в него всичко се предава навсякъде, неминуемо, неспасяемо, 100%.

Единственото, което можеш да ограничиш, са правата и свободите, защото те са много по-крехки от всеки най-прост и безобиден вирус

Дали ние ще ти позволим това – НИЕ, ЖИВИТЕ, КОИТО ЖИВЕЕМ – това  зависи от нас. Днес. Дали ще се поддадем на паниката днес. Дали ще живеем като човеци или като стадо подплашени от сянката си говеда, мачкащи под копитата си всичко по пътя си. Дали ще живеем – отвъд  съществуването, някога!

Това го решавате вие. Днес. Всеки един от вас. Решавайте умно!
Животът няма ваксина за фатални грешки. И не предвижда поправителни изпити.

От Ленин до Ердоган – всеки диктаторски режим идва на власт с насаждане на масирана психоза. И със затваряне на театри и културни мероприятия.

Прочетено във фейсбук профила Malena Sheytanova  Част от редакционната политика на АНАЛИЗИ БГ е да прави още по-видими остроумните, аргументирани или ангажирани гледни точки в социалните мрежи. Публикуваме този коментар, въпреки известната медицинска неточност на авторката която сравнява заболяването COVID 19 с „тривиален грип“. Посланията в текста са по-важни.

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter