Разрешете да доложа!
АЗБУЧНИ ИСТИНИ: Гласните букви са по-малко от СЪгласните
Няма да се справим с плутократите, ако им позволяваме да ни уволняват „по взаимно съгласие“


Кин Стоянов

Режисьорът и карикатурист Валдес Радев вече не работи за Нова ТВ, съобщи сайтът „Клуб Z“:

“Вече не съм в екипа на Нова ТВ. Днес следобед ми го съобщиха”, каза Радев. Раздялата била по взамно съгласие, но инициативата не дошла от него. Радев е бил на трудов договор, но е прекратил взаимоотношенията си веднага, без предизвестие.

По-нататък медията изрежда имената на други журналисти, които са били прокудени от Нова ТВ, след като братя Домусчиеви придобиха собствеността върху телевизията:

През последната година от телевизията си тръгнаха Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Марин Николов и Анна Цолова. Напусна и продуцентът Дарина Сарелска. Отстранена беше и Силва Зурлева. Махната беше и Виктория Бехар, която бе мениджър “Стратегическо развитие”.

Оставки подадоха и няколко от продуцентите и водещите – Цветомир  Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова. Уволнен от спортния сайт “Гонг” бе Николай Александров, което доведе до напускането на целия екип създал предаването и сайта. Прекратен бе и договорът на изпълнителния директор на “Нет инфо” Христо Христов.

Остава неясно дали всичките са напуснали „по взаимно съгласие“?  

Не, че юристите на НОВА нямаше да им намерят цаката на други основания по Кодекса на труда. Но тогава можеха да се обърнат за защита към съда и да оспорват уволненията си. В противен случай само са улеснили работодателите си. Заради което няма защо да се оплакват и публиката да ги жали.

Журналистиката, макар и телевизионна, работи с думи. Думите се подреждат с букви. А във всяка азбука СЪГЛАСНИТЕ букви са повече от ГЛАСНИТЕ. Изглежда така е и при журналистите.

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter