Изобразително изкуство
АЗ ВИЖДАМ – Изложба портрети, нарисувани от Румен Статков в столичната галерия Нирвана
Нека бъдем повече достойни един за друг така, както не можем един без друг!


В изобразителното изкуството портретът заема специално място така, както всеки един човек заема своето специално място в живота и съвремието си! Неколцина от тях имат силен принос и известно присъствие в историята, а други са останали неизвестни. Но, малко или много, всеки, със своя изтъкнат или обикновен труд, е дал устойчив принос за изграждане на нашата общност и постоянното ѝ самоусъвършенстване. жителите на земното кълбо, със своите индивидуални и национални особености, изграждат и обогатяват многообразието в нашето човешко обществото. Да си пожелаем всеки един от нас да има повече енергия и стремеж към съзидателност, за да изградим желания от нас по-добър и хармоничен свят. Нека бъдем повече достойни един за друг така, както не можем един без друг!
Rumen Statkov

Нострадамус, Ванга, велики личности от миналото и красиви жени от древността и съвременния свят изпълват столичната галерия Нирвана с духовна атмосфера, създадена от Румен Статков. Галерията на Ники Младжов откри сезона на 11 септември с изложбата „Потрети”, обединила три различни атмосфери в трите зали на арт пространсвото.

Румен Статков показва портрети, създадени пред повече от десетилетие, и такива, които са нарисувани броени дни преди изложбата. Цяла зала е посветена на тракийските традиции. Картините съдържат златни частици и до голяма степен напомнят на начина на рисуване на Густав Климт, който е сред любимите художници на Румен Статков.

Тракийският Климт, както смело можем да наречем талантливия художник, съчетава невероятни техники при създаването на картините си, а всяка от тях е нарисувана като от стар ренесансов майстор. Румен Статков има огромно количество изложби из целия свят. Илюстратор е на много книги, създател на повече от 1000 шаржа, посветени на известни български личности от периода на прехода и след него. Румен Статков създава не само картини, но и редица фрески и гравюри, негови произведения са в галерии и частни колекции от цял свят.Картините от изложбата „Портрети” ще могат да се видят в галерия Нирвана до първите дни на октомври.

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter