И вълкът сит и агнето цяло
Борисов се стремял към ползи чрез чар и ласкателство
The Guardian: Про Брюкселският премиер на България: "Няма по-добро място за живеене от ЕС"


В момент, когато някои политици в Централна и Източна Европа печелят от враждебност към Брюксел, Бойко Борисов поема различен път, като се стреми да спечели полза от Европа чрез чар и ласкателство, коментират неотдавнашното интервю на премиера с Guardian в София:

Бях по целия свят и мога да кажа, че няма по-добро място за живеене от ЕС, казва той като внимава да не критикува никой от европейските си колеги. Дори Тереза ​​Мей, която е разочаровала много лидери на ЕС след две години след като Brexit се лашкаше назад и напред, получава положителна оценка:

Видях как Тереза наистина положи всичките си усилия, за да представи аргументите си пред другите 27 членове на съюза. Не бих искал да съм в нейното положение по това време.

Запитан за различните виждания за бъдещето на Европа, представени от Франция – Емануел Макрон и Унгария – Виктор Орбан, Борисов отказа да критикува идеята на Макрон за прогресивен, интегриран континент или за модел на Европа на силни суверенни нации:

Имаме си българска визия. Има някои аспекти на нашата визия, които съвпадат с визията на Макрон, или пък на Орбан, както и други аспекти, които не са такива, каза той.


    

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter