Мила, Родино, ти си земен рай…
БЪЛГАРИТЕ – Доволни от икономиката и недоволни от заплатите си
Полупълната и полупразната чаша на обществените очаквания


Над половината от запитаните българи (54%) са доволни от икономиката, но не и от доходите си (34%) – резултатите са от проучване на „Барометър България“, съобщава Програма „Христо Ботев“ на БНР.

Очевидно резултатите от това проучване показват видимите резултати от пиара, който проправителствените медии ни нанасят всекидневно… всекичасно… ежеминутно…

Ясно е, че две трети от нашите сънародници вярват по-скоро на джобовете си, въпреки че някои от тях са повлияни от мантрите за икономическия растеж, който е споходил последните години нашата татковина.

И това, въпреки че статистиката и икономическата наука говорят, че неравенството – така нареченият коефициент на Джини в последните години се увеличи драстично и е на едно от най-високите нива в ЕС. В България  разликата  в доходите между 20-те процента най-богати и най-бедни  е – 8,2 пъти срещу 4,9 – 5,2 пъти средно за Европейския съюз.

Източник: OFFNews

Изглежда ще излезе правдив вицът, че ако Наполеон Бонапарт имаше под ръка днешните български медии, французите нямаше да разберат за поражението му при Ватерло.

Чуйте коментарите на  Николай Николов, управител на  „Барометър България“ и Доцент д-р Стоянка Черкезова от Института за изследване на населението и човека към БАН ТУК!

 

 

 

 

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter