ВАНЯ ГРИГОРОВА: С пяна на уста се хвърляме срещу всички слаби, които ни посочат за виновни


Ваня Григорова

Човекът с апартаментите е внесъл законопроект да се спират помощите на семейства, чиито деца не посещават редовно детска градина или училище. Без помощ за отопление, без помощ за първокласник, без детски надбавки. Това беше записано сред “управленските приоритети” на това правителство. Същото поиска Корнелия Нинова през януари. С малки отклонения – това е, за което настояват патреотите.

Насъскаха прокуратурата срещу инвалидите. След това срещу пенсионерите. От години орязват социалния стълб на страната. “Злоупотребите” с обезщетенията за безработица приключиха с ограничаване на възможностите за достъп до плащания още миналата година.

Партийният “елит” се надпреварва да отреже социалния стълб на България. Защото огромна част от електората беше накаран да иска точно това. Да, електорат сме, не общество. С пяна на уста се хвърляме срещу всички слаби, които ни посочат за виновни. Докато държавата продължава да се разпада под лачените обувки на притежателите на апартаменти, имения в Испания, панаири, ВЕИ-та, офшорни сметки, тютюневи предприятия, на приватизаторите на външнотърговски дружества…

Нищо, винаги можем да сложим един тъжен емотикон на статус със сърцераздирателен разказ за семейство, потънало в мизерия. Да пуснем смс или да ръкопляскаме на Перата, че осигурил обувчици на дете, отнето от социалните и дадено в приемно семейство. Благородството не ни е чуждо все пак.

Източник: Фейсбук

 

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter