ВЕСИСЛАВА ТАНЧЕВА: Очевидно дилемата Станишев или Йончева предизвиква много повече вълнения в ГЕРБ, отколкото у социалистите


Отстрани погледнато, онези 43 милиона, дадени на Гергов уж за варненската дупка, а всъщност да създаде здраво анти-Нинова ядро в БСП, не дават желания от ГЕРБ резултат

Окичването на вчерашния пленум на БСП с думи, като „битка“, „сблъсък“, „скандален“, „инфарктен“ и т.н. от страна на послушните медии има за цел да създаде впечатление, че партията е жертва на дълбок вътрешен разпад. Очевидно, впечатлението не се получава, видимо е, че разделение има, но далеч не е в желания от гербаджиите мащаб.

Причината не е, че Корни води кой знае колко мъдро кораба на Столетницата. Изобщо не

Гербаджиите, както и всички нови партии на прехода, непрекъснато подценяват силата и инстинктите на партийния апарат, изграждан с десетилетия. Няма и как да е другояче – те просто го нямат.

Въпреки че първото нещо, с което ЦвЦв и компания правилно се захванаха през 2006 г., беше да си изградят послушни структури, още са много далеч от навиците и опита на БСП. А и гербаджийският апарат се състои предимно от клиентелисти и опортюнисти, които ще избягат в мига, в който друга партия замирише на власт по-силно от тяхната…

Очевидно, противоречията в БСП и дилемата Станишев или Йончева ще водят листата за Евроизборите предизвикват много повече вълнения в ГЕРБ, отколкото у социалистите.

Обяснението е просто – тук, в България, с Елена начело на листата, БСП има повече шанс отколкото със Сергей. Как стигнаха до тук е друг въпрос, но това е ноторен факт.
Решението на пленума е правилно и изцяло в резултат на събудените инстинкти за самосъхранение на апарата на Столетницата, който излезе от режим „оцеляване“, надуши кръв и вече е в режим „преследване“. В реалността това значи, че съвсем правилно разпознават външния враг като по-смислена цел за „убиване“ от врага с партиен билет.

Ако са достатъчно умни, няма да отстъпят от това поведение до изборите. Местните избори!

Ако не са – заслужават си политическата смърт.

Източник: Фейсбук

Ако сте харесали статията, може да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter